Uber için bir hikayenin sonu!

Dünyanın en büyük araç paylaşım hizmeti olan Uber, Avrupa'nın göbeğindeki önemli ülkede yasa dışı ilan edildi. Şimdi ayrılık vakti...

Uber için bir hikayenin sonu!

Uber, işler istediği gibi gitmediği zaman oyuncaklarını alıp evine dönmekten kaçmıyor. Şehrin sürücüler için parmak izi almanın ve geçmiş kontrollerinin çok zahmetli olmadığına karar vermesinden sonra Austin'i terk eden araç paylaşımı firması, şimdi de Macaristan'ı terk etmekte.

Reuters'ın söylediğine göre firma, 24 Temmuz tarihi itibariyle Macaristan'daki çalışmalarını resmi bir şekilde durduracak. Firmanın söylediğine göre sadece Budapeşte'de 1.200 sürücü ve 160.000 yolcudan oluşan bir kullanıcı tabanı bulunmakta. Uber, bir gün ülkeye geri dönmeyi ümit etse de şimdilik geri çekilmeye karar vermiş durumda.

Bu kararın arkasındaki sebep ise oldukça basit: Macaristan hükumeti araç paylaşımı taraftarı değil. Güçlü taksi lobisinin etkisi ile yeni kabul edilen bir kanun, ülkenin internet üzerindeki "yasadışı hareket hizmetlerini" engellemesine imkan tanıyor ve bu hizmetlerin arasında Uber de bulunmakta. Uber veya benzeri firmalar için çalışan sürücüler, ehliyetlerini üç yıla kadar çıkan bir süre için kaybedebilmekteler.

Uber, henüz konu hakkında bir yorum yapmamış olsa da, Merkez Avrupa yöneticisinin Reuters'a söylediğine göre firmanın bu durumda ayrılmaktan başka bir seçeneği bulunmamakta...

Okuyucu Yorumları