Ücretsiz sandığımız demolar paralı çıktı!

Bugüne kadar ücretsiz olan FIFA 14 demosu, nasıl oldu da 5 dolara satılmaya başlandı?

FIFA demosu, 5 dolar!

Herhangi bir oyunu satın almadan önce yaptığımız ilk iş, demosunu indirip, sunulan limitli oyun deneyimini yaşayarak, nihai bir karara varmaktır. Bugüne kadar hiçbir ücrete tabi olmayan demolar, geçtiğimiz gün Xbox One cephesinde gelen bir haber ile herkesi ters köşeye yatırdı.

Xbox One konsoluna sahip tüm oyuncuların gördüğü ve büyük miktarda oyuncunun raporuna göre, EA Games FIFA 14'ün demosuna 4.99 dolarlık fiyat etiketi koydu. Geçen ay çıkan EA Sports UFC'nin de benzeri bir fiyat ile görülmesi büyük yankı uyandırdı zira her iki oyunun demosu da normal şartlarda ücretsiz olarak indirilebiliyordu.

EA ise konu hakkında hiç vakit geçirmeden bir açıklama yaptı ve oyun demolarına gelen fiyat etiketinin "sistem hatası" olduğunu ve demoların normalde olması gerektiği gibi yeniden ücretsiz hale getirildiğini beyan etti. Yine de farklı kaynaklardan, Amerika, İngiltere ve Avustralya sunucuları üzerinden oyunun ücretli hale geldiğini bildiren çok fazla rapor bulunmakta. Bu durum çok can sıkmış olacak ki EA'nin genel açıklamasının haricinde, EA'in Avustralya temsilcisi de bir internet sitesine durumun sadece bir sistem hatası olduğunu ve sadece Xbox Live'ı etkilediğini belirten ufak bir açıklamada bulundu.

FIFA an itibariyle kendi kulvarında zirvede ve Xbox One oyuncularının ilk bundle'dan beri ziyadesiyle takip ettikleri bir oyun. Her ne kadar teknik sorunlar gayet normal olsa da EA'in böyle bir hataya maruz kalması pek de kabul edilebilir bir durum değil.

Okuyucu Yorumları