Ucuz ve Yüksek Performanslı: Geforce2 Gücü

Pixelview, nVidia’nın Geforce2 GTS GPU’suna daha ucuz bir alternatif olarak sunduğu Geforce2 MX işlemcisine sahip kartı ile yüksek performans tutkunlarına ucuz bir alternatif sunuyor. Ancak bu düşük fiyat performansa da etki ediyor.

Ucuz ve Yüksek Performanslı: Geforce2 Gücü

Örneğin GTS’de iki adet Texture Unit’e sahip dört Pipeline bulunmasına rağmen, bu değer MX’de sadece iki adet. Ancak genel özelliklere baktığımızda, aslında bu eksikliklerin ev kullanıcısı için çok da önemli olmadığı söyleyebiliriz. Transform&Ligthning, Per Pixel Shading, gelişmiş video işleme gibi özellikleri ve üzerinde bulundurduğu 32 MB SDRAM ile Pixelview Geforce2 MX 3B dünyasının kapılarını rahatlıkla açabilir. AGP 2x ve 4x desteği bulunan kartın arkasında Svideo Out ve Composite Out çıkışları bulunuyor. NTSC/PAL TC çıkış standardını destekleyen kart, tüm DVD/HDTV çözünürlüklerinde tam ekran oynatımı sağlıyor. DirectShow, MPEG1 ve MPEG2 için video hızlandırıcısı bulunan kart nVidia tarafından geliştirilen Digital Vibrance Control sayesinde 2B, 3B ve video görüntülerinin yazılım destekli olarak ekrana daha kaliteli yansıtılmasını sağlıyor. Bu fonksiyon sayesinde ister TV, ister monitör, ister dijital flat panel olsun tüm çıkış aygıtlarında yüksek resim kalitesi elde etmek mümkün oluyor.

CHIP’in yorumu
Kartın diğer özelliklerini şöyle sıralayabiliriz: 350 MHz RAMDAC, 75 Hz’de 2048x1536 çözünürlük değeri, DirectX ve S3 kaplama sıkıştırması, DirectX 7 ve OpenGL 1.2 ICD desteği, 2.8 GB/s hafıza bant genişliği... Şu an piyasada en yüksek performansa sahip Geforce 2 GTS işlemcinin, düşük versiyonu olarak adlandırılabilecek olan Geforce2 MX işlemciye sahip Pixelview Geforce2 MX ekran kartı, yüksek fiyatı nedeniyle GTS’ye yaklaşamayanlar için yüksek performanslı ama daha makul bir fiyata elde edilebilecek bir seçenek.

Okuyucu Yorumları