Ulteo: Geleceğin işletim sistemi

Mandrake kurucusu web ile masaüstü PC'nin bir potada eridiği geleceğin işletim sistemini duyurdu...

Gelecek Ulteo'da

Ulteo, Madrake kurucusu Gaël Duval'ın bir projesi. Yaklaşık iki sene boyunca hakkında yapılan dedikodulardan sonra Duval ve takımı işletim sisteminin ilk beta sürümünü yayımladılar. Vizyon: İnternet ve masaüstü bilgisayarlarıni dijital hayatı kolaylaştıracak şekilde bir bütün haline getirmek.

Ulteo KDE-Linux tabanlı yerel bir işletim sistemi ve bu sisteme denk olan fakat Ulteo sunucularından indirilen ve Java runtime ile doğrudan tarayıcı üzerinden çalıştırılabilen bir sistemden oluşuyor. Ön yüklü olarak gelen birçok program sayesinde internete bağlı her bilgisayarda veya evinizde metinleri düzenleyebilir, fotoğraflara bakabilir veya müzik ve video dosyalarını çalıştırabilirsiniz. Buna ek olarak Ulteo istediğiniz 10 kişiyi kendi çevrimiçi-masaüstünüze davet etme ve böylece topluca bir proje üzerinde çalışma imkânı sunuyor.

Ücretsiz sürümü şu an için 1 GB çevrimiçi hafıza sunuyor. Boyutu 10 MB'a kadar olan dosyaları sistemler arasında değiş-tokuş edebiliyorsunuz. Fakat bu iş için sadece bir kullanıcıyı davet edebiliyorsunuz. MiniPremium (ayda 5 Euro), SilverPremium (ayda 10 Euro) veya GoldPremium (ayda 20 €) adındaki üç ücretli üyelikten birini seçenler ise ekstra depolama alanı elde ediyor ve bazı sınırlamalar kaldırılıyor.

Download: Ulteo Applications System (Beta)

Alternatif: Ulteo Applications System (Beta)

Okuyucu Yorumları