Uzaylılara mesaj gönderme şansı

Uzaydan 35 sene önce gelen bu "mesaja" cevap vermek istiyorsanız elinizi çabuk tutun...

Uzaya mesaj gönderin!

Dünyanın 1977 yılında uzaydan gelen bir "mesaj" aldığını UFO meraklıları bilirler. Ohio State University'de Big Ear Observatory tarafından kaydedilen sinyal, 72 saniye sürmüştü. Yay takımyıldızı yönünde gelen sinyalin ne olduğu, şimdiye dek tatmin edici bir biçimde açıklanamadı.

Şimdi ise National Geographic, "Wow!" adındaki bu sinyale yanıt vermenin zamanının geldiğini düşünüyor. Wow! sinyali, ortam radyasyonundan 30 kat daha güçlü idi ve şimdiye dek tekrarlanmadı. Kullanıcılardan toplu bir cevap vermesini isteyen National Geographic ise, bu mesajları dünyanın en büyük radyo teleskopuyla uzaya geri göndermeyi planlıyor: "#chasingufos hashtag'i ile bize bir mesaj tweet'leyin. 29 Haziran'da tüm tweet'leri 8P ET'den gece yarısına dek toplayacağız." "Ardından Wow! sinyalinin 35. yıldönümünde tüm bu tweetlerin dijital paketlerini bir araya getirerek onları dış uzaya ışınlayacağız."

Uzaylılara mesaj göndermek isteyenler, 140 karakter veya daha kısa bir mesaj olması kaydıyla bu aracı kullanabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları