Veri bilimi için stratejik bir adım

Sabancı Üniversitesi, IBM Türk ile stratejik işbirliğine imza atıyor.

Yeni dönem başlıyor

İnovatif şirketlerin ihtiyaç duyduğu rekabetçi avantajı yaratmak ve sürdürmek için analitik becerileri ve birikimi kazandırmak üzere tasarlanan Sabancı Üniversitesi 'Veri Analitiği Profesyonel Yüksek Lisans Programı' IBM Türk ile stratejik işbirliğine imza atıyor.

Sabancı Üniversitesi'nde 2014 – 2015 akademik yılında başlayacak program 'Büyük Veri' etrafında gelişen teknoloji ve sürdürülen araştırmalarla, işletmelere daha iyi kararları hızlı almalarına yardımcı olacak bilgi ve araçları sağlayacak. Programa başvuru 29 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilecek.

Veriyi yöneten rekabete yön verir

Birçok danışmanlık şirketi veri analitiğinin 21. yüzyılın en gözde iş alanlarından biri olduğunu söylerken, veriden iş değeri yaratacak bilgiyi ortaya çıkarmak için gereken beceriye sahip profilin yetersiz olduğu konusunda da fikir birliği var. Büyük Veri, etrafında gelişen teknoloji ve sürdürülen araştırmalarla işletmelere daha iyi kararları hızlı almalarına yardımcı olacak bilgi ve araçları sunuyor. Sabancı Üniversitesi'nde IBM'in stratejik ortaklığında hayata geçirilen bu program, inovatif şirketlerin ihtiyaç duyduğu rekabetçi avantajı yaratmak ve sürdürmek üzere aradığı analitik becerileri ve birikimi kazandırmak üzere tasarlandı.

Veri Analitiği Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Veri Analitiği üzerinde farklı alanlarda beceriler kazanılmasına olanak sağlayacak esneklikte geliştirilen dersler yeni veri yapılarının işlenmesi, yönetilmesi, uzman sistemler ve modellemeleri kapsayacak. Yeni Yüksek Lisans Programına öğrenciler, 2014 güz dönemi itibarıyla kayıt olabilecekler. Programa başvuru 29 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilecek. Programa başvurmak için: http://da.sabanciuniv.edu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları