Veri İhlalinden Etkilenmeyen Yahoo Hesabı Yok!

2013'te gerçekleşen dev veri sızıntısından herkesi şaşkına çeviren rakamlar gelmeye devam ediyor!

3 milyar hesap bilgisi çalınmış!

Yahoo'nun bugün açıkladığına göre Ağustos 2013'te gerçekleşen veri ihlali olayı, hizmeti kullanan herkesi etkilemiş. Yani Yahoo'nun tüm üç milyar kullanıcı hesabından hiçbiri bu konuda istisna değil. Firma en başta sadece bir milyar hesabın etkilendiğini açıklamıştı, ama hack olayı açıklandığından beri Yahoo, sayıları arttırmaya devam etti. Bugünkü açıklama ise son noktayı koydu: Bir Yahoo hesabınız varsa, kesinlikle bu veri ihlalinin bir parçasısınız.

Firmanın 2016'da açıkladığına göre hackleme, hesap bilgilerini açığa çıkardı. Yani; isimler, e-mail adresleri, hash halindeki şifreler, doğum günleri, telefon numaraları ve bazı durumlarda "şifreli veya şifresiz güvenlik soruları ve cevapları" ele geçirildi. Yahoo, şifrelerin açık metin halinde ele geçirilmediğini ve hackerların Yahoo hesaplarıyla ilişkili kredi kartı veya banka bilgilerini ele geçirmediğini söylüyor.

Açıklamadan sonraki aylarda ABD Adalet Bakanlığı, 2014'teki ayrı bir Yahoo hack olayı için Rus yetkililere "devlet-destekli" suç iddiası ile dava açtı. San Jose'deki Bölge yargıcı da yeni davaları onayladı.

Bugünkü haber Yahoo'nun dört ay önce Verizon Communications tarafından 4.48 milyon dolara satın alınmasının ardından geliyor. Bu miktar hack olayının ağırlığından dolayı ilk tekliften 350 milyon dolar düşük.

Okuyucu Yorumları