Vista'daki güvenlik merkezine bakış

CHIP Online, Vista'nın güvenlik duvarıyla ilgili bilmeniz gerekenler noktaları açıklıyor.

Vista'nın güvenlik merkezi

Windows XP SP2'den itibaren Windows'un güvenlik seçeneklerinin bir araya toplanıp yönetildiği bir güvenlik merkezi var. Denetim masasındaki bu uygulama, işletim sisteminin önemli güvenlik ayarlarının durumu hakkında bilgi veriyor ve kullanıcıların kendi güvenlik araçlarına erişmelerine izin veriyor. Güvenlik merkezi, güvenlik duvarı, güncellemeler ve zararlı yazılımların izlenmesine olanak tanıyor. Windows Vista'da kullanıcı hesabı denetimi ve Internet Explorer'ın güvenlik ayarları da, bu merkezden kontrol edilebiliyor.

Güvenlik Durumu

Güvenlik merkezinden güvenlik duvarı, casus ve virüslerden koruma yazılımı olarak hangi uygulamanın devrede olduğunu, imza veritabanının güncel olup olmadığını veya uygulamanın açık mı kapalı mı olduğunu kontrol edebilirsiniz. Bu bağlamda Microsoft'un ürünü olmayan üçüncü parti firmaların güvenlik ürünlerini de kullanabilirsiniz. Eğer Vista Anti-Virüs programınızı düzgün tanımadıysa, "Program Ara" seçeneği ile sisteme Anti-Virüs programınızı tanıtabilirsiniz.

Uyarıcı

Vista'nın "güvenli değil" olarak algıladığı ayarlar güvenlik merkezinde kırmızı renkle belirtiliyor. Buna ek olarak istem tepsisinde kullanıcıyı konuyla ilgili bilgilendiren bir uyarı baloncuğu beliriyor

Okuyucu Yorumları