Western Digital, SanDisk'i satın alıyor!

Depolama devi, hepimizin tanıdığı diğer bir teknoloji devini satın alacağını duyurdu!

Depolamada dev satın alma!

Sabit disk üreticisi Western Digital, bellek yongası üreticisi SanDisk'i yaklaşık 19 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu.

SanDisk'in hisselerinin gelişme sonrasında yüzde 6,4 artarak 80 dolara ulaştığı, Western Digital'in hisselerinin ise yüzde 1,1 gerileyerek 74 dolara düştüğü bilgisi veriliyor. İnternete bağlı cihazlara ve daha uygun fiyatlı yongalara olan ihtiyacın artması, bunun yanında firmaların sağlayıcılarını birleştirme çabaları, bu sene yarıiletken sektöründe rekor seviyede anlaşmalara yol açmış bulunuyor.

SanDisk satın almasının değeri, Western Digital'in Çin'in desteğine sahip Tsinghua Holdings, Unisplendour biriminin yatırımı tamamlaması ve onaylamasıyla belirlenecek. Her iki firmanın yönetim kurulunda onaylanan satın almanın 2016'nın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Satın almayla birlikte Western Digital, yalnızca SSD ve sabit disk çözümleri sunmakla kalmayacak, SD ve SanDisk'in diğer depolama hizmetlerini de sunabilir hale gelecek.

SanDisk'in taliplerinden birinin Samsung olduğunu bugünkü haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Ancak bu gelişmeyle birlikte Samsung, 2008'deki başarısız girişiminden sonra SanDisk hayali, bir kez daha suya düşmüş oldu.

Okuyucu Yorumları