WhatsApp'ta küfür etti, ülkesi cezayı kesti!

WhatsApp'ta iş arkadaşına küfürlü mesaj yazdı, başına büyük bir iş sardı!

WhatsApp'ta küfürün sonu!

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir adam, WhatsApp üzerinden bir iş arkadaşına küfrettikten sonra, ağır bir para cezası ve sınır dışı edilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Alt mahkeme, aşağılayıcı bir mesaj göndererek siber suç kanunlarını ihlal ettiği kararını alarak 3000 DHS (816 dolar) para cezası vermeyi uygun buldu. Ancak davacılar bu cezayı çok düşük bularak, mahkemenin tekrarlanmasını istediler.

Bu hafta, baş yargıç avukatlar ile anlaşarak, suçlanan Arap'ın cezasının yeni siber suç kanunları çerçevesinde 250000 DHS (68000 dolar) para cezası, sınır dışı edilme ihtimaline yükseltilmesi kararını aldı.

Davacıların ülkenin Federal Yüksek Mahkemesi'ne söylediklerine göre, "davalı tarafından gönderilen, aşağılayıcı kelimeler içeren mesaj, kurbanın telefonunda bulunmaktaydı."

Mahkeme gönderilen mesajların içeriğini ise açıklamadı.

Mayıs ayında, BAE tarafından anlık mesajlaşma hizmetlerinde küfür veya müstehcen anlatımlar içeren mesajların göndermesini yasaklamış ve mahkemelerin 500000 DHS'ye varan para cezaları kesmelerine izin vermişti. Emirates 24/7 internet sitesinde yazana göre bu kanun, BAE vatandaşları ve yabancılar için geçerli. Yabancılar söz konusu olduğunda, sınır dışı edilme ihtimali de cezaya eklenebiliyor.

Okuyucu Yorumları