Wi-Fi ve Bluetooth güçlerini birleştiriyor

Bluetooth ve Wi-Fi teknolojileri birleşiyor: Yeni teknikle yüksek hızda Bluetooth bağlantısı mümkün.

Wi-Fi'lı Bluetooth geliyor

Cihazların mobilleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte hayatımıza giren ve kablo derdini ortadan kaldıran Bluetooth ve Wi-Fi, şüphesiz mobil bir cihaza sahip kullanıcıların vazgeçemeyeceği spesifikasyonların başında yer alıyor.

Birbirlerinden bağımsız olarak kullanılabilen bu teknolojiler, günümüzde üretilen birçok laptop, cep telefonu ve akıllı telefonda yer alıyor. Ancak geliştirilen yeni bir teknik sayesinde Bluetooth teknolojisi artık Wi-Fi üzerinden çalışabilecek. Diğer bir deyişle, geliştirilen MAC/PHY isimli yeni teknik ile Wi-Fi ve Bluetooth birlikte çalışabilecek.

Yeni sistemin mantığı ise şöyle olacak: Bluetooth'la birbirini gören ve eşleşen cihazlar, veri alışverişine başlamadan önce Wi-Fi moduna geçerek 54Mbps bağlantı hızında veri alıp gönderebilecek. Bu da Bluetooth'la eşleşen cihazların Wi-Fi'ı kullanarak çok daha yüksek hızlarda veri transferi yapabilmesini mümkün kılacak.

Önümüzdeki Nisan ayında ortaya çıkması beklenen yeni tekniğin en önemli artısı ise bugün kullanılmakta olan bazı mobil cihazın halihazırda bu yeni sistemi destekliyor olması. Bu cihazlarda, sadece küçük bir yazılım güncellemesi ile yeni sisteme geçiş mümkün olabilecek.

Okuyucu Yorumları