WiFi noktalarına güvenmeyin,önleminizi alın

Herkese açık PC ya da WiFi noktası kullanırken güvenliğinizi nasıl sağlayabileceğinizi açıklıyoruz.

Bilgilerinizi kaptırmayın!

Son yıllarda hayatımıza iyice yerleşen ve gerçek hayatta gerçekleştirilen birçok aktivitenin kendi üzerinden yapılabilmesine imkan sağlayan internet, her geçen gün biraz daha hayati bir önem kazanıyor.

İnternete girmek için bir bilgisayar, cep telefonu veya benzeri cihazlara sahip olmak yeterli. Ancak bilindiği gibi bazı durumlarda kullanıcılar kendi bilgisayarları yerine bir başka bilgisayarı (mesela internet kafelerde bulunan bilgisayarları) ya da herhangi bir yerde bulunan WiFi noktalarını internete bağlanmak için kullanabiliyor.

Fakat halka açık olan bu tür bilgisayar ve WiFi noktaları konusunda kullanıcıların bir hayli dikkatli olması gerekiyor. Kullanıcıların bu tür bilgisayarlarda ya da WiFi noktalarında kişisel bilgilerini bırakması, üçüncü kişilerin bu kullanıcılara ait şifre ya da diğer benzeri önemli bilgilere erişebilmesine imkan tanıyabiliyor.

Bu galerili makalemizde WiFi noktalarını ya da halka açık bilgisayarları kullanırken neler yapmanız gerektiğini inceleyeceğiz. Böylece üçüncü kişilerin banka ya da diğer şifrelerinize ulaşmasının önüne geçebilme şansına sahip olacaksınız.

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları