WinBubble ve FixWin ile sisteme ince ayar

Tanrı modu, ipuçları ve dahası...Bu iki muhteşem araç ile Windows'unuza hükmedin!

Windows'ta "Tanrı Modu"

God Mode ya da Türkçe karşılığıyla Tanrı Modu, Windows kullanıcılarının işletim sistemlerini daha etkili şekilde kontrol etmelerine imkan veren ince bir ayarlamadır. Chip Online olarak bu makalemizde sizlere Windows 7 sisteminizin gizli güçlerini ortaya çıkaracak iki yeni araçtan ve tanrı modu hakkında ipuçlarından bahsedeceğiz.

İlk bakışta tanrı modu her ne kadar gizemli bir şey gibi görünse de aslında durum görünenden biraz daha farklı. Örneğin denetim masasında bulunan tüm ayarları tek bir klasörde toplayarak masaüstüne yerleştirebiliyorsunuz ve bu sayede ayarlara çabuk erişim sağlayabiliyorsunuz. Fakat işin aslına baktığımızda şunu söyleyebiliriz: Tanrı modu ile sisteme yeni bir özellik gelmiyor.

İstediğiniz gibi bir Windows
Tanrı modu denince akla yalnızca tek bir ayarlama gelir fakat ücretsiz bir araç olan WinBubble ile Windows 7 ve Vista işletim sisteminiz üzerinde 200 farklı ayarlama yapmanız mümkün. Bu konuda becerikli bir diğer araç ise FixWin. Bu küçük yazılımla birlikte gelen 50 farklı yama ile günlük Windows kullanımınız esnasında karşılaştığınız küçük problemlerin üstesinden gelebilirsiniz. Tabiki Microsoft'un kendisinin de bu tür hataları gidermenizi kolaylaştıran bir aracı var. Fix it Center, sisteminizi analiz ederek en etkili çözüm yollarını araştırıyor.

Windows 7 için Tanrı Modu v1.0

Windows 7 için Tanrı Modu v1.0
Tanrı Modu v1.0

Windows 7 sisteminize herhangi bir yenilik getirmese de tanrı modu oldukça kullanışlı bir özellik olarak sayılabilir. Size anlatacağımız ücretsiz araçlarla sadece birkaç tıklamayla işinize yarayabilecek kendi modlarınızı oluşturabilirsiniz.

Windows 7 ve Vista'da tüm sistem ayarlarını tanrı modu yardımıyla bir arada görebilirsiniz. Üstelik bu işlem oldukça basit. İlk olarak masaüstünüzde bir klasör oluşturun ve dosya adının yanına tırnak işaretleri olmadan şunu ekleyin: ".{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" Yani dosya ismi örneğin Ayarlar.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} şeklinde olmalıdır. Ardından klasörünüzün simgesi değişecek ve Windows'unuzun tüm ayarlarını içerisinde barındıran denetim masası benzeri bir ayar merkeziniz olacak.

Tanrı Modu v1.0Dileğinize göre tanrı modu
Bu ayar merkezi, Windows'unuzda bu şekilde ortaya çıkarabileceğiniz tek gizli özellik değil. Ücretsiz GodMode Creator ile masaüstünüzde hızlı erişim için kullanabileceğiniz 38 farklı kısayol oluşturmanız mümkün. Birkaç tıklamayla erişilebilen bu kısayollar günlük kullanım esnasında işinize mutlaka yarayacaktır.

Download: GodMode Creator

WinBubble: Windows'un gizli gücünü ortaya çıkarın

WinBubble: Windows'un gizli gücünü ortaya çıkarın
WinBubble: İçerik menüsüne daha fazla seçenek

WinBubble, Windows 7 ve Vista için kesinlikle vazgeçilmez bir araç. Sadece 600 KB olan boyutu ve bir araya getirdiği 200'den fazla özellik ile sisteminizi ve güvenliğini en küçük detayına kadar ayarlamanız mümkün. Üstelik bu mini güç paketi tamamen ücretsiz!

Kurulumdan itibaren yapılan ilk ayarlarla gücünü daha iyi hissettirmekle birlikte, WinBubble ile gelen özellikler sayesinde Windows hakkında ileri seviye bilgisi olmayan kullanıcılar bile kayıt defterinin karmaşık girdileri üzerinde kolayca değişiklik yapabilirler. Ayrıca program ile içerik menüsüne ek bağlantılar ekleyebilir, dosya izinlerini değiştirebilir, geri yükleme noktaları üzerinde değişiklik yapabilir, Aero özelliğini kapatıp açabilir ve bunun gibi daha onlarca işlemi kolayca yapabilirsiniz. Hatta oturum açma ekranını bile değiştirmek artık bir sır değil!

WinBubble: İçerik menüsüne daha fazla seçenekDaha dayanıklı bir Windows 7
Güvenlik ayarları konusunda ise sıra dışı işlemler çabucak yapılabiliyor. Örneğin denetim masasını veya USB'leri kapatabilir, hard disk bölümlerini gizleyebilir, sağ tıklamayı pasifleştirebilirsiniz. WinBubble, özellikle bilgisayarınızda sınırlı bir kullanıcı hesabı oluşturmak için oldukça ideal. Yönetici araçları aktif olmayacağı için sınırlı kullanıcı herhangi bir değişiklik yapamıyor ve değişiklikleri yalnızca sizin yapmanıza izin veriyor.

Download: WinBubble

FixWin: Sağ kolunuz o olacak

FixWin: Sağ kolunuz o olacak
FixWin: Tek tıklamayla 50 soruna çözüm!

Aslında Windows kullanıcılarının oldukça az bir kısmı sistemlerini düzenli tutuyor ve belirli periyotlarda bakım yapıyor. Fakat olmadık zamanlarda ortaya çıkan bug'lar kullanıcılarının sinirini fazlasıyla bozmaya yetiyor. Ücretsiz bir araç olan FixWin ile bu türden 50 sorunu çözebilirsiniz.

FixWin ile Windows 7 ve Vista'da bulunan 50 hatayı çözmeniz mümkün. Ücretsiz FixWin'de her problem için ayrı bir onarma butonu bulunuyor ve görevini birkaç saniye içerisinde yerine getiriyor. Hatalı önizleme resimleri, boş bir aygıt yöneticisi veya Internet Explorer'ın ilk kurulumu... FixWin sizi tüm bunlardan kurtarıyor ve çoğunlukla kayıt defterinden kaynaklanan bu hataları düzeltiyor.

FixWin: Tek tıklamayla 50 soruna çözüm!Çabuk ve kolay
FixWin'in yetenekli olduğu alanlar Explorer, Internet, çoklu ortam ve sistemden oluşuyor. Fix butonuna tıkladığınızda ilgili hata saniyeler içinde düzeltiliyor fakat bazı durumlarda yeniden başlatma gerektiriyor. Üstelik yalnızca 174 KB büyüklüğünde ve kurulum da gerektirmiyor.

Download: FixWin

Microsoft Fix it Center: İlk yardım çantanız

Microsoft Fix it Center: İlk yardım çantanız
Fix it Center: Windows'un ilk yardım çantası

Microsoft da problemleri daha kolay bir şekilde çözmeniz için çaba sarfetmekte. Ücretsiz Fix it Center ile Windows bug'larını sadece bir tıklamayla düzeltmeniz mümkün. En büyük avantajı ise şu: Bir defaya mahsus sistem analizi yaparak donanımlarınızı inceliyor ve problemleri belirgin şekilde ortadan kaldırıyor.

Microsoft, Fix it Center'ı kullanıcılara ücretsiz olarak sunuyor ve ilk kurulumun ardından tüm sistemi detaylarıyla inceliyor. Ayrıca Fix it sizi kayıt defterinin karmaşasından da kurtarıyor. Daha sonra sistemde bir problem bulunduğunda listeleniyor ve çalıştır butonuna bastığınızda problemle ilgili yamayı yüklüyor. Bu sayede kullanıcılar doğru yamayı bulmak için de zaman harcamıyor.

Fix it Center: Windows'un ilk yardım çantasıTarayıcı üzerinden onarım
Şayet kayıtlı bir Windows Live ID'niz varsa işletim sistemi ve uygulamalar konusunda çözümler sunan kapsamlı bir arşive ulaşmanız mümkün. Buradan yalnızca güncel sürücülere, sistem güncellemelerine ve kurulum yönergelerine değil, aynı zamanda problemlerin çözümüne dair videolara da ulaşabilirsiniz. Ayrıca Microsoft destek ekibine de sorularınızı yöneltmek gibi bir imkanınız da var. Fakat bu servis henüz beta aşamasında.

Download: Microsoft Fix it Center

Okuyucu Yorumları