Windows 7: Beta sonrasında yapılan yenilikler

Microsoft, Windows 7'nin beta'sında bulunmayan, ancak son sürüme eklenecek yenilikleri açıkladı.

Beta sonrasında Windows 7!

Microsoft, Windows 7'nin beta sürümünü duyurduğunda, son halinde yer alacak bazı değişikliklerin betada bulunmayacağını açıklamıştı. Bazıları önceden planlanmış olan, bazıları ise beta sürecinde uygulanmasına karar verilen tam 36 değişiklik, Windows 7'nin son sürümünde karşımıza çıkacak. Microsoft adına açıklamayı yapan Chaitanya Sareen, MSDN'deki kişisel blog'unda bu yenilikleri tanıttı.

Windows 7'ye eklenecek bu 36 değişiklik büyük oranda kullanış ve görünüm konuları etrafına odaklanmış durumda. Sistemin nasıl çalışacağı konusunda gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra, görünüşe göre Microsoft artık daha az önemli kabul edilen işin kozmetik ve kullanılabilirlik yanına ağırlık vermeye başladı.

Bahsedilen değişikliklerden biri klavyedeki Windows tuşuna daha fazla özellik eklenecek olması. Bunun dışında görev çubuğunda, sizden bir yanıt bekleyen pencerelerin yanıp sönme şeklinin kolaylıkla gözden kaçabiliyor olması sorununu giderecek olan Microsoft, ilgi bekleyen pencerenin rengini daha belirgin hale getirecek ve 3 kez yerine 7 kez yanıp sönmesini sağlayacak. Aynı değişiklikler MSN ve Outlook uyarıları için de uygulanacak.

Okuyucu Yorumları