Windows 7'de ince hesaplar!

Windows 7'nin satış fiyatlarını fazla mı buluyorsunuz? İşte işin uzmanlarından ilginç bir açıklama.

Windows 7'de ince hesaplar!

Windows 7'nin perakende fiyatının pek de çekici olmadığı dikkatinizi çekmiştir. Yeni bir bilgisayar aldığınızda ise Windows 7'nin maliyeti pek konuşulmuyor.

Masaüstü PC'lerde 1000 dolar üstü sistemlerde biraz dikkat çekse de, ucuz netbooklarda hiç fark edilmiyor. Peki neden böyle? Piyasa analizcilerine göre Microsoft kullanıcıları mevcut sistemlerini güncellemekten ziyade yeni bir bilgisayar almaya yönlendiriyor. Intel ile uzun süreli ortak çalışmaları olan Microsoft'un, bu stratejiyle donanım piyasasına da hız vermeye çalıştığı düşünülüyor.

Peki gerçekten bu durum böyleyse, sadece donanım pazarındaki ortaklarına mı yarıyor? Hayır, her yeni Windows sürümünde kullanıcıların beklentileri artıyor. Bu beklentileri karşılamak için eklenen özellikler ve yeni müşteri çekmek için gereken göz alıcı grafikler de sistem kaynaklarına yükleniyor.

"Yeni PC alın!"

Yeni PC hem donanımcılara hem yazılımcılara kazandırıyor

Bütün bu özellikleri sunan yeni Windows sürümleri daha fazla sistem ihtiyacına sahip. Bu yüzden kullanıcıların olan sistemlerine yeni işletim sistemi almasından ziyade, yeni bilgisayar alması uzun vadede Microsoft'un yararına. Kullanıcı yeni bir bilgisayar aldığında, aşağı yukarı bir sonraki Windows sürümüne de geçebilecek donanıma sahip oluyor.

Yeni bir bilgisayar
kullanıcı için ucuz işletim sistemi ve daha verimli çalışma imkanı sunarken, Microsoft için daha güçlü işletim sistemi yapma ve sistem kaynaklarını yükseltme imkanı tanıyor. Elbette Windows Vista'daki gibi kantarın topuzu kaçmadıkça.

Elbette bütün bunlar bilişim uzmanları ve analizcileri arasında konuşulan teoriler. Microsoft'un fiyatlandırma politikasının gerçek sebeplerini, Microsoft'un muhasebecileri bilir.

Okuyucu Yorumları