Windows 7 karşıtı kampanya devam ediyor

Windows 7'nin günahlarını saymakla yetinmediler. Şimdi işleri bambaşka bir boyuta taşıyorlar!

Sen de Win7'ye geçme çağrısı

Windows 7'nin günahlarını ortaya serdiğini söyleyen Free Software Foundation (Özgür Yazılım Vakfı) kampanyasını genişleterek sürdürüyor. Daha önce yaptığımız haberde dünyanın en büyük 500 şirketine yollanan mektuplardan bahsetmiştik. Windows 7'nin günahlarını merak ediyorsanız bu haberimize bakmayı unutmayın.

Firmaların aklını çelerek Windows'u bıraktırmayı ve Linux'a geçmelerini sağlamayı amaçlayan bu mektupların şu ana kadar ortaya çıkan bir etkisi olmadı. Free Software Foundation yöneticisi Peter Brown ise yeni bir açıklama yaptı ve bu kampanyanın genişleyerek süreceğini duyurdu. FSF kendi amacını basitçe şirketleri Microsoft bağımlılığından kurtarmak olarak açıklıyor.

FSF'nin 500 şirketten sonraki hedefi teknoloji topluluğu ve medyası dışındaki kitleler olacakmış. Brown geliştiricilere ulaşmanın çok kolay olduğunu ancak kısıtlı bir kitle dışına çıkarak bu hareketi genişletmenin kolay olmadığını hatta "neredeyse imkansız" olduğunu söylüyor.

Bu geniş kitle içerisinde bir hedef var ki, belki de gelecek için herkesten daha önemli. Haberin devamında...

Eğitimde Windows mu açık kaynak mı?

Eğitimde Windows mu açık kaynak mı?
Sugar OS özellikle çocuk eğitimi için tasarlanmış

Bu hareketi bir "sivil özgürlükler hareketi" olarak nitelendiren Brown, bu işin "fan boy"larla ilgili olmadığını, teknoloji çağının özgürlük hareketi olduğunu söylüyor. FSF'nin bir adım sonrasında ulaşmak istediği grup ise eğitimcilermiş.

Eğitimde kullanılan araçların açık ve kullanıcıların kontrolünde olması gerektiğini belirten Brown, Sugar Labs'ı işaret etti. Her çocuğa bir dizüstü kampanyasıyla birlikte yürüyen bu eğitim hareketinin 1 milyon çocuğa ulaştığını belirtiyor. Bu projenin sonucu olarak çocukların ilgisinin çekildiğini ve programcı olmak isteyen pek çok çocuk olduğunu da söyleyen Brown, çocukların bu yönde cesaretlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yollanan mektupların masrafı için bağış toplayan Brown, toplanan paranın masrafı çıkarttığını ve yollarına devam etmelerinde yardımcı olacağını belirtti. Kısa vadedeki hedefleri kampanyayı yıl sonuna kadar sürdürmek. Adım adım farklı kullanıcı gruplarına ulaşmak.

Okuyucu Yorumları