Windows 7: MS bir IE 8 özelliğini kapatıyor

Windows 7'nin RC sürümünde bulunan IE 8'in iddialı yeni özelliği ani bir güncellemeyle kaldırıldı.

Microsoft IE 8'i kırpıyor!

Microsoft bir Internet Explorer 8 özelliğini yazılımdan çıkardı. Çıkarılan bu fonksiyon tarayıcının yanıt vermeyen sekmelerle nasıl baş edebileceğini belirliyordu. Şimdiye kadar kullanıcı sunucu yavaşlaması ya da benzer sebeplerden dolayı çok yavaş çalışan sekmeler hakkında bilgilendiriliyordu. Bu özellik bir güncelleme ile devre dışı bırakılıyor.

Atılan bu adımın arkasındaki sebebin ne olduğu tam olarak belli değil. Yüksek bir ihtimalle bu fonksiyonun günlük kullanımda Vista'daki Kullanıcı Hesabı Denetimi gibi çok fazla uyarı mesajına sebep olduğu için devre dışı bırakıldığı düşünülüyor.

Windows 7 RC ile gelen ve sadece 1 gün sonra güncelleme ile kaldırılan bu özellik, bir sekmenin çok yavaş çalışıp çalışmadığını belirlemek için arka planda sürekli olarak bir zamanlayıcı çalıştırıyordu. Belli bir aralıktan sonra sekmeyi kapatma veya sayfayı yeniden yükleme imkânı sunuluyordu. Microsoft bu mesajların ne zaman çıkacağını ise yaptığı firma içi testlerle belirlemişti.

Yayına giren güncelleme zamanlayıcıyı hiçbir mesaj çıkarmayacak şekilde yeniden değiştiriyor. Windows 7'nin nihai sürümü çıkana kadar Internet Explorer 8'in bu özelliği bir kez daha elden geçirilecek.

Okuyucu Yorumları