Windows 8'de yeni bilmece!

Windows 8 ortaya çıkıtı ama bilmeceler bitmedi: İşte uzmanları ikiye bölen yeni bilmece...

Windows 8'de yeni bilmece!

Microsoft yeni işletimiz sistemini birkaç hafta önce adeta törenle piyasaya sundu. Yazılım devinin CEO'su Steve Ballmer da geçtiğimiz günlerde Windows 8'in dördüncü gününde 4 milyon adet sattığını duyurdu. Peki sadece bilgisayar bazında bakacak olursak, acaba Windows 8'li PC'lerin satış grafiği ne durumda?

Bunun cevabı, Investors.com'un iki farklı analisti dinleyerek sunduğu raporda yatıyor. Pacific Crest Securities analisti Brendan Barnicle'ın raporuna göre Amerika, Kanada ve Almanya'daki bayilerin yüzde 75'i, Windows 8'li PC'lerin beklentilere cevap verdiğini belirtiyor. Geri kalan yüzde 25'lik kesim ise, durumun beklentilerin bile üzerinde olduğunu söylüyor. Barnicle, bu grafiğin giderek artacağı görüşünde.

Ancak bir diğer kaynak Cowen & Co. analistleri Robert Stone ve James Medvedeff ise biraz farklı düşünüyor. Bu iki analistin raporuna göre 1225 Amerikalı kullanıcının üçte ikisi, önümüzdeki bir yıl boyunca yeni bilgisayar almayı düşünmüyor. Üstelik analistler, Windows 8'in de bu durumu değiştiremeyeceği görüşünde hemfikir.

Kısacası işin uzmanları, bu kez de Windows 8'li PC'lerin satışı konusunda ikiye ayrılmış durumda. Bakalım, kim haklı çıkacak?

Okuyucu Yorumları