Windows 8'li telefon geliyor!

PC'lerde kullandığımız Windows 8'e sahip bir cep isterseniz, çok yakında ona sahip olacaksınız!

Windows 8'li telefon geliyor!

Merkezi ABD'de bulunan i-mate firmasının PC'lerde kullanılan Windows 8 işletim sistemine sahip bir telefon geliştirmekte olduğu biliniyor. Firma daha önce telefonu geçtiğimiz Şubat ayında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen MWC fuarında tanıtacağını açıklamış ancak sözünü tutamamıştı. Şimdi gelen haberler telefonun gerçekten geliştirilmekte olduğu yönünde.

PCWorld dergisi telefonu çalışırken gösteren bir videoyu izleme şansı bulduklarını ama firmanın yayınlama izni vermediğini iddia ediyor. Eğer iddialar doğruysa Intelegent adı verilen 4,7 inç boyutlu telefonda Intel Z2760 Clover Trail işlemci ve 2 GB RAM bulunuyor. 64 GB dâhili hafızaya sahip olan telefonun istasyonu aracılığıyla bir monitöre bağlanarak aynen bir PC gibi kullanılabileceği söyleniyor. Intelegent ayrıca 2 megapiksel ön ve 5 megapiksel arka kameraya sahip olacak.

Intelegent tek başına 750, istasyonu ve 10.1 inçlik tablet ekranıyla birlikte alındığındıysa 1.600 dolara mal olacak. Sözleşmesiz satılmayacağı söylenen telefonun ne zaman piyasada olacağı henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları