Windows 8 nasıl "patladı?"

Microsoft, Windows 8'in piyasayı "patlatacağını" iddia ediyordu. Ama patlama galiba biraz hafif oldu

Windows 8 nasıl "patladı?"

Windows 8, bundan altı ay kadar önce piyasaya çıkmıştı. StatCounter'dan gelen bilgilere göreyse, aradan geçen süre içerisinde işletim sisteminin kurulu olduğu PC sayısı, genel ortalamada yüzde 4 olarak belirlenmiş durumda.

İnternet üzerinde bulunan üç milyon sitenin verilerini iki hafta taramak sureti ile varılan sonuca göre, dünya çapındaki PC'lere kurulan Windows 8 sayısı yüzde 4,69 oranında. Diğer taraftan 2009 yılında son kullanıcının beğenisine sunulan Windows 7 ise an itibarı ile toplam bilgisayarların yüzde 53,89'luk kısmına hükmediyor. 2001 yılında karşımıza çıkan Windows XP yüzde 22,7 ve 2007 yılında üretilen Vista yüzde 6,06'lık paya sahip.

Microsoft tarafındansa Windows 8 satışları hakkında herhangi bir yeni açıklama gelmiş değil. Özellikle firmanın yaptığı 2013 ilk çeyrek finans raporlarının ardından beklenen oranlar, şimdilik gizemini korumaya devam ediyor. Rakamlar hakkındaki tek bilgi ise, Microsoft'un Finans ve Pazarlama müdürü Tami Reller'in toplam 60 milyon lisanslı Windows 8 sattıklarını beyan etmesinden ibaret.

Okuyucu Yorumları