Windows 8, Windows 7'ye karşı

Bir türlü Win 7 ile karşılaştırılmaktan kurtulamayan Win 8, "eski Windows" karşısında neler yapıyor?

Windows 8, Windows 7'ye karşı

Ölçüm ve danışmanlık firması Net Applications, internete bağlı cihazların kullandığı işletim sistemlerine ilişkin toparladığı verileri açıkladı. Buna göre Windows 8, kendisinden önceki Windows işletim sistemlerinin kullanılma oranlarını bir türlü yakalayamıyor.

Firmanın açıkladığı verilere göre Mart ayında internete giren cihazların yüzde 3,2'si Windows 8 işletim sistemi kullanırken Nisan ayında bu oran 3,8'e yükseldi. Diz üstü, masa üstü ve dokunmatik ekranlı cihazları esas alan istatistiklerde Windows 8 tabletler yüzde 0,02'lik bir oranla temsil edildiler. Öte yandan Windows RT cihazların internetteki temsil oranı, istatistiklere giremeyecek kadar ufak görünüyor.

Net Applications'ın açıkladığı istatistikler, Microsoft'un, yeni işletim sisteminin en az Windows 7 kadar hızlı bir şekilde yayıldığı iddialarını da yalanlıyor: 2009 sonlarında piyasaya çıkan Windows 7, aynı süre için yüzde 12 kullanım oranına erişmişti. Şimdi gözler yakında kullanıma sunulacak Windows 8.1 Blue isimli güncellemeye çevrilmiş durumda. Güncelleme gidişatı değiştirecek mi yoksa geçtiğimiz günlerde bir Samsung yetkilisinin dediği gibi Windows 8, Windows Vista'nın kaderini mi paylaşacak, bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları