Windows için 3 Muhteşem ücretsiz araç!

Bilgisayarınızla başınız derde girdiğinde hayatınızı kurtaracak 3 bedava yazılım: Hepsi burada...

Windows'a 3 bedava ilaç!

Bilgisayar kullanmanın çilelerinden biri de teknik sorunları çözmekle uğraşmaktır.

Getirilerine bakıldığında buna tabii ki değer. İşte bu sorunları anlamayı ve çözmeyi kolaylaştıran, bilgisayara hakimiyeti arttıran 3 çok başarılı ve yararlı program...

WinDirStat

Sabit diskiniz çok hızlı doluyorsa, nerede ne vardı karıştırmaya başladıysanız yardıma ihtiyacınız var demektir.

WinDirStat bilgisayarınızı tarayarak sabit diskinizde ne, ne kadar yer kaplıyor size gösterir. Grafik bir anlatım ile kolayca durumu analiz edebilir, unuttuğunuz dev dosyaları bir bakışta görerek sabit disk alanını idare edebilirsiniz.

Bu uygulama ile bir klasöre sağ tıklayıp kalıcı olarak silebilir ya da geri dönüşüm kutusuna gönderebilirsiniz. Özellikle dev kopya klasörleri görmek için çok yararlı.

Download: WinDirStat

Bilgisayar neden yavaş?

Bilgisayar neden yavaş?
Sysinternals' Autoruns ile kontrolü ele alın

Sysinternals' Autoruns

Sistem başladığında nelerin çalıştığını kolayca görmek için Sysinternals'in yararlı bir aracı olan Autoruns'ı kullanabilirsiniz.

Çok detaylı bir şekilde bütün uygulama ve parçaları gözler önüne serer. Özellikle de yazıcı ve tarayıcı sürücülerinin yüklenmesinden kaynaklanabilecek yavaşlamaları tespit etmek ve bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlamak için çok yararlıdır.

Windows 7'de önemli bir rol oynayan mark Russinovich'in XP zamanındaki sorunlara yönelik bu aracı hala en popüler ve kullanışlı araçlardan birisidir.

Download: Sysinternals' Autoruns

Mavi ekranın sebebini anlayın!

Mavi ekranın sebebini anlayın!
BlueScreenView ile durumu çözün

BlueScreenView

Windows'ta en çok baş ağrıtan problemlerden birisi mavi ölüm ekranıdır.

Neden kaynaklandığını bulup anlamak zordur çünkü pek çok sebebi olabilir. İşte bu soruna karşı elinizin altında olması gereken araç BlueScreenView'dir.

Mavi ölüm ekranının geride bıraktığı kayıt dosyalarını inceleyerek ortaya bilgileri döker ve çökme esnasında çalışan ne varsa listeler. Sürücüler, uygulamalar bu şekilde listelenebilir ve rapor forumlara yazılarak yardım istemek ve almak mümkün hale gelir.

Download: BlueScreenView

Okuyucu Yorumları