Windows Phone 7'nin önemli eksiklikleri!

Windows Phone 7 ortaya çıktı çıkmasına ama Microsoft'un yetiştiremediği özellikler can sıkacak...

Keşke bu eksikler olmasaydı!

Windows Phone 7'nin tanıtımı ve özellikleriyle ilgili her şey... Tıklayın...

Microsoft'un akıllı cep telefonları için güçlü bir işletim sistemi geliştirmekte oldukça geç kaldığı bilinen bir gerçek.

Şirketin yeni atılımı olan Windows Phone 7 işletim sistemi bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Son derece güçlü özelliklere, avantajlara ve yeni model akıllı cep telefonlarının desteğine sahip olan platform sağlam geliyor.

Ancak Microsoft, Android'in hızlı yükselişi karşısında Windows Phone 7'yi hızla hazır etmek zorundaydı. Bu yüzden istediği bütün özellikleri sisteme entegre edemedi ve bunları zaman içerisinde güncellemelerle ekleyecek.

Peki nedir bu eksik özellikler? Gelin birlikte bakalım...

İşte Wİndows Phone 7'nin eksikleri

İşte Wİndows Phone 7'nin eksikleri
Daha pek çok özellik eklenecek

Kopyala ve yapıştır özelliği yok, 2011 başlarında gelecek. Gerçek multitasking yok, HTML5 desteği yok, Flash desteği yok. Ancak bütün bunlar zaman içerisinde eklenecek. Örneğin Flash desteğine kesin gözüyle bakmak mümkün, zira Microsoft Adobe ile sık sık görüşüyor.

Platformun en önemli yanlarından olan uygulama desteği de çoğu geliştirici için merakla takip ediliyor. Microsoft erken davranarak platformun çıkışı için binlerce uygulama hazırlattı. Yine de geliştiriciler uzun vadede platformun yaygınlaşmasını takip edecek.

KIN faciasından sonra ABD'de Verizon ile Microsoft arasında gerilim var. Verizon'un Windows Phone 7 sağlaması için tekrar Microsoft'a güvenmesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları