Windows Phone 8.1 Update 2, herkese yok

Windows Phone 8.1'e geleceği konuşulan Update 2 güncellemesi, pek çok telefona hiç gelmeyecek!

Update 2, herkese yok!

Microsoft'un geçen ay tanıttığı Lumia 640 ve 640 XL, Windows Phone 8.1'in yeni bir sürümüyle, Update 2 ile gelmekteydi. Bu güncellemenin diğer Lumia'lara gelip gelmeyeceği ise firmadan gelen herhangi bir açıklama olmadığı için bilinmiyordu.

Microsoft'a merak edilen soruyu yöneltme fırsatı bulan Neowin, firmadan Update 2'nin sadece bazı cihazlara geleceği cevabını aldı. Site, Lumia 830 ve Lumia 735'in güncellemeyi alacak cihazlar arasında olduğunu, ancak güncellemenin sadece belirli bölgelerde ve belirli mobil sağlayıcılar için sunulacağını söylüyor. Microsoft'a göre güncelleme, ABD kanunlarına ilişkin mobil cihazlardaki anti-hırsızlık korumalarına yönelik işlevleri hedefliyor. Bu durumsa güncellemenin ABD dışına çıkma olasılığını azaltıyor.

Firma, hangi cihazların Update 2'ye yükseltileceğini şimdilik tam olarak açıklamıyor. Dahası siteye göre Update 2'yi cihazlara ulaştırmak, Microsoft'un öncelikleri arasında da bulunmuyor. Bunun yerine Microsoft'un Lumia Denim dağıtımını bitirmekle ilgilendiği söyleniyor. Tabi ki yazılım devi, bu görevlerini yerine getirdikten sonra telefonlarını Windows 10'a güncellemeye odaklanacak.

Okuyucu Yorumları