Windows Phone 8: Microsoft bu kez başardı mı?

Windows Phone 8 için işler nasıl gidiyor? Yapılan bu açıklama, cevap hakkında ipuçları ile dolu!

Microsoft bu kez başardı mı?

Microsoft'un geçen haftaki yıllık hissedarlar toplantısında CEO'luk görevini sürdüren Steve Ballmer önemli noktalara dikkat çekti. Ballmer'a göre Kasım ayı içinde satılan Windows tabanlı akıllı telefon sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla dört katına çıktı. İndirilen uygulama sayısında da doğal olarak bir artış var.

Yeni nesil işletim sistemi Microsoft Windows Phone 8'in günden güne güç kazandığı, ekibin mobil uygulamalar kıdemli direktörü Todd Brix'in Twitter'a yaptığı açıklama ile de doğrulandı. Brix'in attığı Tweet'te kasım ayı başında çıkan Windows Phone 8 ile beraber uygulamaların satış gelirlerinde ve indirilme sayılarında yüzde 100'den fazla bir artış olduğu belirtiliyor. Ballmer ise açıklamalarında 120 binden fazla uygulamanın kullanıma hazır olduğunu ve asıl net rakamların ilerleyen zamanlarda belirginleşeceğini kaydetti.

Şimdiye dek satılan cihaz sayısı ise Microsoft ekibi tarafından sır gibi gizli tutuluyor ancak yapılan analizlerle aylık 1-1.5 milyonluk adetlere ulaşılabileceği tahmin ediliyor. Hiç şüphesiz Nokia ve HTC gibi üreticilerin son derece başarılı modellere imza atmasının Windows Phone 8'i yükseltmeye önemli bir katkısı var. Geçtiğimiz günlerde internette kulaktan kulağa yayılan bir haber, 2.5-3 milyon adet Nokia Lumia 920 hazırlanmasına ilişkin detaylar içeriyordu. Görünüşe göre rakamlar açıklanmasa da işler tıkırında olsa gerek. Bahsi geçen rakamlar az değil. Yıl sonuna kadar herhangi bir rakam açıklanmasa bile mali raporlarına bakarak birçok yorumu yapabilir durumda olacağız.

Okuyucu Yorumları