Windows Store korsan uygulamaları ile dolu...

Windows Store, içerdiği pek çok korsan dizi ve film uygulaması ile şaşırtıyor

Windows Store'un korsan sorunu!

İnternet oldukça büyük bir yer olduğu ve korsan filmler ile TV dizilerinin izlenebileceği pek çok yerin bulunduğu kesin. Ancak görünene göre Windows kullanıcılarının korsan eğlenceleri için çok uzağa gitmeleri gerekmiyor. Microsoft, Windows Store'da pek çok yasadışı yayın uygulamasının bulunmasına izin verecek kadar "yardımsever" gözüküyor.

Korsanlık uygulamalarını Windows Store'da bulmak da çok zor değil. Kendileri, bedava uygulamalar listesinin en üstlerinde bulunuyorlar. Genel listede Netflix ve Hulu gibi uygulamaların önüne geçemiyor olsalar da, NBC Sports, Todoist ve NFL Mobile gibi uygulamaların önünde yer alan korsan uygulamalar bulunmakta.

Windows Store üzerinde onlarca korsanlık uygulaması bulunuyor ve bunların çoğunun önerdikleri şeyi gizlemedikleri de rahatlıkla söylenebilir. Pek çok uygulamanın tanıtım görsellerinde, normalde hiçbir yerde yayın hakkı bulunmayan dizi ve filmler gözüküyor. Uygulamaların çoğunluğu standart yayın uygulamaları olsa da, bazıları Batman çizgi filmleri veya animeler gibi özel içerikler sunmakta.

Bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu en azından PC ile uyumlu ancak bazıları mobil, Xbox One ve Microsoft'un Holographic UI platformlarını desteklemekte. Ancak çoğu uygulama bu platformlarda düzgün çalışmaları için bile düzenlenmemiş durumda. Tabi ki bu uygulamalar pek çok farklı reklam ile dolu durumdalar ve hatta bu reklamların bir kısmı, Microsoft'un kendi Ad Monetization platformundan geliyor gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları