Windows'un Android hayali suya mı düştü?

Android uygulamalarının Windows ceplerde çalışması hayali, görünüşe göre başka bahara kalıyor!

Android hayali suya mı düştü?

Microsoft bu yılın başlarında gerçekleştirilen BUILD 2015 etkinliğinde Windows 10 Mobile platformunun bir dizi emülatör aracılığıyla rakip platform uygulamalarını destekleyeceğini duyurmuştu. Kullanıcılar tarafından oldukça olumlu tepkiler alan yeni girişimle birlikte Windows Mobile üzerinde yer alan uygulama boşluğunun da bir anlamda çözülmesi planlanıyordu.

Ancak gelen haberler "Project Astoria" adındaki Android uygulaması emülatörünün geçici veya süresiz olarak durdurulduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili Windows Central'a açıklama yapan bir Microsoft yetkilisi, Astoria köprüsünün henüz hazır olmadığını ancak diğer araçlarla geliştiriciler için harika seçenekler sunduklarını söyledi.

Microsoft, bunun dışında Project Astoria'nın durumuna ilişkin herhangi bir resmi duyuru yapmış değil. Ancak diğer isimsiz kaynaklar kesintiye uğramış projenin "Henüz hazır değil" mazeretinden daha fazlasını içerdiğini söylüyor. Project Astoria alt yapısının geçtiğimiz Ekim ayında Windows 10 Mobile yapı 10549'dan kaldırıldığını düşündüğümüzde bu mantıklı görünüyor. İşletim sisteminden çıkarılma nedeni ise sistem genelinde yavaşlamaya neden olması olarak gösterilmişti.

Okuyucu Yorumları