Xbox Live'da yeni yasaklar!

Microsoft'un Xbox kullanıcıları için başlattığı bu yasaklar, bir dönemin sona erdiğini gösteriyor!

Xbox'ta yeni yasaklar!

Microsoft, Xbox Live servisi üzerindeki küfürleri susturacağını açıkladı. Her ne kadar şirket küfür eden kullanıcıları özel konuşmalarda istedikleri gibi davranabilecekleri konusunda rahatlatmış olsa da, dünyanın diğer ucundaki birine küfrederken dikkatli olmaları gerekiyor. Aynı şekilde, yükledikleri videolardaki kelimeler konusunda da özen göstermeleri, artık gereklilik olmuş durumda.

Bundan böyle, Xbox Live, bir kontrol mekanizması içerecek ve bu sistem ile sık bir şekilde küfreden oyuncular belirlenecek. Bu oyuncuların cezası ise 24 saaten başlayan giriş yasakları olacak. Bu olayın ortaya çıkışı ise Reddit'te bir oyuncunun bir başka oyuncuya küfrettiği videoyu Microsoft'un Upload Studio'suna yüklemesi ile beraber oldu. Bahsi geçen oyuncu bu videoyu takiben, Xbox Live'dan geçici olarak ban'landı.

Kullanıcı, yayınladığı bir yazıda özetle şunları söylüyor: "Bir video çektim ve bu video içerisinde kötü bir kelime kullandım. Ancak bana göre bu kelime bir küfür değil, Richard isimli kişiler için kullandığım bir takma ad idi. Artık Kinect videolarımı veya oyun görüntülerimi upload edememekteyim. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyorum. O kelimeyi söylememem gerektiğini anlıyorum ve Xbox'ın amacını algılayabiliyorum. Ancak, keşke konu hakkında bir uyarı olsaydı çünkü bu yüzden banlanabileceğimi bilmiyordum. Söylediğim gibi, bilgisizlik bir bahane olamaz ama sadece sizleri, konu hakkında uyarıyorum."

Bir başka oyuncu da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, özel bir Skype konuşmasında küfretmesinin ardından "lütfen oynamak için başka bir oyun seçiniz" yazılı bir mesaj aldığını söyledi. Oyuncunun yazdığına göre, bunun ardından da çok oyunculu bir oyundan "eski davranışları yüzünden" atıldığını bildirdi.

Microsoft'un açıklaması gelen ilginç tepkiler... Haberimizin ikinci sayfasında...

Microsoft'un açıklaması gelen ilginç tepkiler

Microsoft'un açıklaması gelen ilginç tepkiler
Battlefield 4

Microsoft cephesinden ise duruma açıklık getirmek amacı ile şu şekilde bir açıklama yapıldı: "Açıklık getirmek amacı ile, Microsoft, Skype konuşmaları ve yazışmaları gibi, peer-to-peer (iki bilgisayar arasındaki direkt bağlantı durumu) görüşmeleri izlememektedir. Ayrıca, Upload Studio'nun davranış kurallarını oldukça ciddiye almaktayız. Tüm oyuncularımız için, temiz, güvenli ve eğlenceli bir ortam istemekteyiz. Aşırı küfür kullanımı ve diğer davranış kurallarının ihlali sonucu bazı cezalar olacaktır ve Xbox'ın bazı veya tüm özelliklerine ulaşım belirli bir süre engellenecektir. Tüm Xbox Live üyeleri için güvenli, korumalı ve eğlenceli bir tecrübe sağlama amacımıza sadık kalmaktayız."

Bu yasak furyası bazı oyunculardan destek alsa da, yoğun eleştirilerden de kurtulamıyor. Bir kullanıcı, "Bence, Dead Rising 3 ve Battlefield 3 gibi oyunlarda insanlar parçalanırken ve karakterler küfrederken, böyle bir uygulamaya gitmek çılgınca" diyor. Bir başka kullanıcı ise "Bir video içerisinde argo sözler geçtiği için ban'lanmak oldukça saçma" cümlesini sarf ediyor.

Okuyucu Yorumları