Xbox One'da, oyun fiyatlarına ne olacak?

Xbox One'ın pahalı fiyatı nedeniyle üzülenler, gelen bu yeni haberle biraz olsun sevinecek!

Bu seferki haber, iyi haber!

Microsoft, Xbox One oyunları için, Xbox 360 oyunlarından daha yüksek bir ücret istenmeyeceğini açıkladı. Konsolun piyasaya çıkış fiyatının Xbox 360'ın başlangıç fiyatının çok üstünde olmasına rağmen, yayınlanacak ilk parti oyunların fiyatları 360'ta var olan fiyatlar ile aynı olacak.

Bir Microsoft sözcüsü Polygon'a "Xbox One'da yer alan Microsoft Studios oyunlarının fiyatlarının 59.99 dolar seviyesinde olacağını söyleyebilirim" şeklinde bir açıklamada bulundu. Microsoft temsilcisi, Birleşik Krallık için geçerli olacak oyun fiyatlarını açıklamaz iken, bu fiyatların da aynı kalması bekleniyor. Tabii ki Microsoft dışındaki oyun firmalarının yeni nesil konsola geçiş fiyatlarını karşılayabilmek için, oyunlarına zam yapmaları mümkün ama şu anda yapılan tahminler yüksek ihtimal ile oyun fiyatlarının sabit kalacağı yönünde.

Şu anda Amazon ve GameStop gibi dağıtımcı firmalar oyunların ön-siparişlerini standart fiyatlardan kabul ediyor. Xbox One'ın ilk günü için 499 dolar (ABD fiyatı) ödemeyi planlayan kullanıcılar için, bu oyun fiyatları tabii ki iyi bir haber.

Ancak, Microsoft'un yeni nesil sisteminin PS4 e göre daha yüksek fiyatla satışa başlayacağı gerçeğini unutmamak lazım. Hemen hemen aynı zamanda satışa sunulacak olan PS4'ün fiyatı, şu anda 399 dolar (ABD fiyatı) olarak belirlendi ve Sony'nin kullanılmış oyunlar ve çevrimiçi "check-in"ler konusunda Microsoft'tan daha az bağlayıcı bir yol izlediğini de unutmamak lazım.

Okuyucu Yorumları