Xerox yırtılmayan kağıt üretti!

Xerox, yırtılmayan kağıtlarını bu yılın sonuna doğru Türkiye'de satışa sunmayı planlıyor.

Yırtılmayan kağıt üretildi

Xerox'lu bilim adamları tarafından geliştirilen, A.B.D. ve Batı Avrupa'da kullanıma sunulan "Dijital Sentetik Kağıt", bu yılın sonuna doğru Türkiye'de de kullanılabilecek.

Xerox'un dijital sentetik kağıdı, yırtılmıyor, su ve nem geçirmiyor ve üzerinde bir leke oluştuğunda, istenirse bir bezle temizlenebiliyor. Xerox'un Sentetik kağıdı, laminasyon kaplama ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, kağıtlar üzerinde sıklıkla meydana gelen her hangi bir yıpranma veya tahribat sorununu ortadan kaldıran yeni bir kağıt türü geliştirdi. Xerox'un bilim adamları tarafından geliştirilen, Dijital Sentetik Kağıt (Digital Synthetic Paper) adı verilen bu kağıt türü, diğer kağıtlardan farklı olarak, yırtılmayan, su geçirmeyen, neme ve yüksek ısıya dayanıklı olma özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Plastik bazlı bir yapıya sahip olan Xerox'un dijital sentetik kağıdı, hem geleneksel hem de dijital baskı uygulamaları için sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. İster siyah-beyaz, ister renkli yazıcılarda basılabilen bu kağıt, aynı zamanda matbaacılar ve baskı merkezleri için önemli bir kullanım kolaylığı sunuyor. Xerox'un dijital sentetik kağıdı, yırtılmayan ve kolaylıkla silinebilir özelliği sayesinde, baskı sonrası kağıtların yıpranmasını ve kirlenmesini önlemek için yapılan laminasyon (kaplama) işlemini ortadan kaldırıyor. Böylece baskı süreçlerindeki iş akışı verimliliğini artırırken, maliyeti de azaltıyor.

Türkiye'de yoğun talep görmesi bekleniyor

Türkiye'de yoğun talep görmesi bekleniyor

Xerox'un dijital sentetik kağıdı, bununla birlikte uzun süre bozulmadan durabilme özelliği ile dış mekan uygulamaları için ideal bir ürün olma niteliğini de taşıyor. Dijital sentetik kağıt, içerdiği polyester malzemesi sayesinde her hangi bir leke ya da tozlanma durumunda kolaylıkla bir bezle de temizlenebiliyor. Ayrıca basılan dokümanı delmek veya istenen şekillere kesebilmek gibi birden fazla sonlandırıcı seçeneği, dijital sentetik kağıdı ile uygulanabiliyor.

Xerox Türkiye Ofis Malzemeleri Operasyon Müdürü Ergün Kurt, "Dijital sentetik kağıt, içerdiği özellikleri ve kullanım alanlarıyla müşterilerimize birçok avantajlar getirecek. Ayrıca dijital sentetik kağıt, baskı işletmelerinin yeni iş fırsatları yakalamalarını sağlayacak ve kağıt sektörüne de yeni bir açılım kazandıracaktır" dedi.

Ağırlığı 125 ile 510 gram arasında değişen, kalınlığı da 95 mikrondan 350 mikrona kadar olan dijital sentetik kağıt, restorandaki bir yemek menüsünden bir ürün kataloguna, diplomadan tapu senedine kadar birçok dokümanda kullanılabilecek. Şu anda A.B.D. ve Batı Avrupa'da satışa sunulan bu kağıt türünün, Türkiye'de de yoğun bir talep görmesi bekleniyor. Perakende, otomotiv, sağlık, eğitim gibi çeşitli sektörlerde kullanılabilecek dijital sentetik kağıdın, Türkiye'deki ofis marketlerde 2009 yılının sonuna doğru satışa sunulması planlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları