Xiaomi'nin yeni hedefi ortaya çıktı!

Çinli cep telefonu devi Xiaomi, şimdi de gözünü "farklı diyarlara" dikti!

Çinli cep devi durmuyor!

Çin menşeli cep telefonu üreticisi Xiaomi, pazar payını arttırmak için farklı ülkelere giriş yapıyor ve kıtalara yayılıyor. Geçtiğimiz haziran ayında Brezilya'ya giriş yapan Xiaomi, bu defa da gözünü Afrika kıtasına dikmiş durumda.

Bu kez kendi başına pazara girmeyecek olan Xiaomi, Mobile in Africa Group telekomünikasyon şirketiyle çalışacak. Güney Afrika'da Kenya ve Nijerya'da iki akıllı telefonu satışa sunulacak olan Xiaomi, bu iki model olarak Redmi 2 ile Mi4 modellerini seçmiş durumda. Böylece giriş segmenti için Redmi 2 ile bütçe dostu bir model sunacak olan Xiaomi, Mi4 ile de üst segmente hitap edecek. Her iki telefon modeli de kasım ayının ortasında satışa hazır olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Xiaomi Global Strateji Yöneticisi Raymond Tian, Afrika'da büyüyen akıllı telefon piyasasını gördüklerini ve bundan faydalanmak istediklerini söyledi. Ayrıca MIA Group'la yaptıkları işbirliğinden de bir hayli heyecanlı olduklarını dile getiren Tian, birlikte iyi işlere imza atacaklarını aktardı.

Okuyucu Yorumları