XP: 64 bit versiyonunu bedava indirebilirsiniz

Opteron veya Athlon 64 işlemcilerine sahip olan kullanıcılar Windows XP’nin tüm fonksiyonları çalışan deneme sürümünü Microsoft’un web sayfasından indirebilirler. Microsoft, bir kurulum CD’si oluşturulabilmesi için yaklaşık olarak 420 MByte büyüklüğünde bir ISO arşivi sunuyor.

XP: 64 bit versiyonunu bedava indirebilirsiniz

Microsoft’un açıklamasına göre 64 Bit sürümünün sistem gereksinimleri; 256 MByte hafıza, 1.5 GByte boş sabit disk alanı ve 800x600 piksel ekran çözünürlüğü şeklinde. Firmanın daha önce de duyurduğu gibi işletim sistemi Itanium bilgisayarlarda çalışmıyor.

İşletim sistemi “Consumer Review Program”, yani tüketici inceleme programı çerçevesinde 360 gün test edilebilir. Microsoft, işletim sisteminin bu sırada da geliştirilmeye devam edileceğini ve son kullanıcının geri dönüşlerinin bu noktada gerekli olduğunu dile getiriyor.


İngilizce Beta versiyonunun internetten indirilebilmesinin haricinde ayrıca kurulum CD-Rom’u da sipariş edebilirsiniz. Firma söz konusu CD-Rom’u gönderim ücretlerinin karşılanması halinde Şubat ayı ortasında sunacak. Ancak her iki durumda da mutlaka kayıt olunması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları