Yahoo'nun zararı çok büyük

İnternet devi Yahoo'nun Tumblr'a döktüğü paralar boşa mı gitti?

Yahoo'da büyük zarar!

Yahoo, en son gelir raporunu bugün yayınladı ve sıkıntılı firma için her ne kadar bazı parlak noktalar bulunsa da, belirgin bir kara leke de bulunmaktaydı. Yahoo, Tumblr satın alımı için 482 milyon dolar şerefiye bedeli kaydetmiş durumdaydı.

Bu bedel, Yahoo'nun yaptığı satın alımın değerinin düştüğünü belirtmenin daha süslü bir yolu olarak düşünülebilir. 482 milyon dolarlık bu bedel, Şubat ayında yazılan 230 milyon doların üzerine ek olarak belirtilmekte. İnternet devinin Tumblr'ı bir milyar doların biraz üzerinde bir fiyata satın aldığı düşünülürse, toplamda 700 milyon doları geçen bu bedel, yapılan anlaşmanın yarısından fazlasına denk gelmekte. Tabii ki bu bildirim birden bire ortaya çıkmış değil. Şubat ayındaki bildirisinde Yahoo, bedelin hesaplanmasında tahminlerin ve varsayımların bulunduğunu ve bu bedelin tam miktarının değişebileceğini söylemişti.

Tumblr zararı ve gelir raporunun yanı sıra Yahoo, hisse başına da 0.09$'lık bir artış bildirdi.

Raporun tartışıldığı bir görüşmede ise CEO Marissa Mayer ve CFO Ken Goldman, Tumblr haberleri hakkında oldukça sessiz kalmaktaydılar. Bu arada herkesin beklediği satış süreci hakkında yeni haberler ise sunulmadı. Ancak en son tekliflerin bugün sonlanacağı düşünülürse, bu konu hakkında da yakında bir açıklama yapılması beklenebilir...

Okuyucu Yorumları