Yazılılm devinden alkol kısıtlaması!

Ne Windows, ne Xbox ne de Office... Bu seferki Microsoft haberimizin konusu: Alkol ve sarhoşluk...

Microsoft'tan alkol uyarısı!

Microsoft, işyeri kurallarını çalışanlarının aldıkları alkol miktarını azaltmaya yönelik olarak güncelledi. The Telegraph'ın raporuna göre Microsoft, çalışanlarının "keyiflerine bakmalarını, ancak aşırıya kaçmamalarını" istiyor. Buna göre şirket, etkinliği düzenleyenlerin de "sağ duyularını kullanmalarını ve doğru kararlar vermelerini" bekliyor.

Microsoft'un yaptığı bu değişikliğin arkasında ise Eylül ayında yapılan suçlamalar ve birtakım olaylar yatıyor. Microsoft'un işten çıkarılan İngiltere genel müdürü Simon Negus'un, 2009'da ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta şehrinde düzenlenen Microsoft Global Exchange konferansında, diğer katılımcıların önünde bayan çalışanlara cinsel içerikli sözler söylediği ve son olarak bir tanesini öptüğü biliniyor.

Bu olayı takip eden davada ise konferansta "limitsiz" votka ve Jagermeister dağıtıldığı, bir direktörün Emma Cloney'i bayanlar tuvaletine kadar takip ettiği; diğer bir direktörün ise sarhoşluktan hiçbir şey hatırlamadığı gibi ilginç detaylar yer aldı.

Microsoft'un etik kurallarını güncellemesinin ardından şirket partilerinin çok daha güvenli olacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları