Yeni Galaxy S24 iddiaları: Daha fazla yapay zeka, yeni bir tasarım

Yeni Samsung Galaxy S24 sızıntıları, Ultra modelinde göreceğimiz tasarım değişikliklerine ve Pixel 8'den daha fazla yapay zekaya işaret ediyor.

Yeni Galaxy S24 iddiaları: Daha fazla yapay zeka, yeni bir tasarım

Samsung Galaxy S24 hakkındaki detaylar, 2024’ün başlarında gerçekleşmesi beklenen lansman yaklaştıkça ortaya çıkmaya devam ediyor. En son söylentilere göre, telefonlar yapay zeka yetenekleriyle dolu olacak ve S24 Ultra modelinde bir tasarım değişikliği göreceğiz.

SamMobile ile konuşan kaynaklar, Samsung’un yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonlarında “yapay zekayı tam olarak kullanacağını” ve hatta şirketin bu telefonları “şimdiye kadarki en akıllı AI telefonları” yapmak istediğini söylüyor.

Bu sözler, rahat bir şekilde Samsung mühendislerinin Google’ın Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile neler yaptığını görmesi ve bir adım daha ileri gitmek istemeleri olarak yorumlanabilir. SamMobile, bazı özelliklerin ChatGPT gibi araçların halihazırda yapabildiklerine çok benzeyeceğini söylüyor.

Google Pixel 8 ile beraber muazzam sayıda yapay zeka yeteneği sunuluyor. Örneğin, Google Pixel 8’in yapay zeka teknolojisi videolardaki arka plan gürültüsünü kaldırabiliyor veya tüm aile üyelerinizin aynı anda gülümsediği kompozit fotoğraflar oluşturmanıza yardımcı olabiliyor.

Samsung’un ne planladığı hakkında çok fazla ayrıntı bulunmuyor, ancak telefonlarda sunulan metinden görüntüye üretken yapay zeka teknolojisi ve konuşmayı metne dönüştürme motoru için bir yükseltmeden bahsediliyor.

Görünene göre Samsung henüz Bixby’den de vazgeçmiş değil. SamMobile’ın bildirdiğine göre dijital asistan, Google Asistan ve Google Bard’a doğrudan meydan okuyarak yapay zekaya odaklanılmasıyla yeniden ön plana çıkarılabilir.

Yeni ortaya çıkan bir diğer Galaxy S24 sızıntısında ise Samsung Galaxy S24 Ultra’dan bahsediliyor. @UniverseIce, telefonun alt kenarındaki hoparlörün bir dizi delik yerine, 2018’deki Samsung Galaxy S9’u anımsatan bir şekilde uzun bir ızgara olacağını söylüyor.

Önümüzdeki yıl bu detayların tamamını öğreneceğiz ve kaynakların söylediğine göre Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra Ocak ayında tanıtılacak.