Yeni Kinect zorunlu hale geliyor!

Microsoft, ilk nesil orijinal Kinect'in fişini kesin olarak çekecek adımını sonunda attı!

Kinect için yeni dönem!

Görünüşe göre Microsoft, 2015 yılı içerisinde, ilk nesil orijinal Kinect'i Windows için devre dışı bırakarak ikinci nesil algılayıcının kabullenilmesini ve geliştirilmesini hızlandırmak istiyor. Firma, 2015 yılında Windows için orijinal Kinect'in satılmayacağını duyurdu ve bu algılayıcıyı temel alan deneyimler geliştirmeye yatırım yapmış olan firmaların Microsoft'u bilgilendirmelerini istedi.

Microsoft, Windows için Kinect V2 algılayıcısını geçtiğimiz yılın erken vakitlerinde tanıtmıştı ve Kinect'in Xbox One sürümü ile Windows için Kinect Adapter'ı kullanarak geliştirmeleri mümkün kılmıştı. Firma, 2.0 SDK ile beraber geliştiricilerin, eski algılayıcıda bulunmayan "güçlendirilmiş vücut takibi, daha derin bağlılık, full 1080p yüksek çözünürlüklü video, yeni aktif kızıl ötesi yetenekleri ve genişletilmiş bir görüş alanı" gibi ilgi çekici özellikleri kullanan yeni uygulamalar üreteceklerini düşünmekte.

En son SDK aynı zamanda geliştiricilerin Windows Store'da sunulacak uygulamalar üretmelerine de imkan tanımakta ve bu da, V2'ye geçiş yapmak için bir başka geçerli sebep olarak gözükmekte...

Okuyucu Yorumları