Yeni nesil firewall testinin birincisi o oldu

NSS Labs'ın yeni nesil firewall testini başarıyla geçen ilk üretici Check Point oldu...

Firewall testinde birinci o

Check Point, firewall çözümlerinin, NSS Labs testini, firewall, kimlik farkındalığı ve uygulama denetimi alanlarında 100 üzerinden 100 puan ile tamamlayarak, sektörün NSS Labs tarafından "tavsiye edilen" ilk yeni nesil firewall'u (NGFW) olduğunu duyurdu.

NSS Labs Başkanı Rick Moy, firewall'ların ağ güvenliğinin temel taşı olduğunu ama günümüzde gelişen Web 2.0 uygulamaları ve diğer iş gereksinimleri doğrultusunda farklı rolleri de üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Testlerinde günümüz sibersuçlularının bir firewall'u aşmak için kullandıkları teknikleri kullandıklarını belirten Moy, NSS Labs Yeni Nesil Firewall Testi'nin kurumlara kapsamlı ve tamamen bağımsız bir analiz sunduğunu belirtti.

Bağımsız güvenlik test ve araştırma alanında önde olan NSS Labs'ın, özel sektör ve kamu kurumlarına gerçek dünya sonuçlarına en yakın araştırma ve analiz sunmak amacıyla sektördeki en kapsamlı güvenlik testini uyguladığı biliniyor. NSS Labs, Check Point Power-1 11065 modelini, çok farklı trafik türleri, payload büyüklükleri ve protokollerden 1.179 tip atak içeren Yeni Nesil Firewall Testi'ne tabii tuttu. Rapora göre "Check Point'in yönetim arayüzü iyi tasarlanmış ve kullanımı kolay. Mevcut firewall'larını yeni nesil firewall'a yükseltmeyi düşünen multi-gigabit ortamlar için Check Point Power-1 11065 mükemmel koruma ve son derece uygun 3-yıllık toplam sahip olma maliyeti (TCO) sunuyor."

Check Point'in şu yeni nesil firewall özellikleri

Check Point'in şu yeni nesil firewall özellikleri

NSS Labs raporu, Check Point'in şu yeni nesil firewall özelliklerini öne çıkarıyor:

- Geleneksel Firewall Testlerinde %100 Başarı - Check Point Power-1 11065, kapsamlı firewall güvenlik ve politika uygulama testlerini geçti. Ayrıca entegre IPS1 testinde %97,3 engelleme oranı, IPS Group testinde ise "hiçbir ayar yapılmadan" %86,6 koruma sağladı.
- Uygulama Tespit ve Denetim Testlerinde %100 Başarı - SSH, sosyal ağ, IM (anında mesajlaşma), Skype ve diğer birçok Web 2.0 widget ve uygulamalarını başarıyla tespit etti ve politikaları uyguladı.
- Kullanıcı ve Grup Kimliği Farkındalığı Testlerinde %100 Başarı - Active Directory ile doğrudan entegrasyon ile tüm kullanıcıları başarıyla tespit ederek tüm firewall politikalarını uyguladı.
- Evasion Testlerinde %100 Başarı - evasion ve obfuscation teknikleri kullanılarak yapılan atakların tamamını başarıyla tespit eden ve engelleyen tek güvenlik üreticisi oldu .
- Protokol Fuzzing & Mutation Testlerinde %100 Başarı farklı protokollerin bir arada kullanıldığı, fuzzying ve mutation teknikleri ile yapılan testlerde tam koruma sağladı
- Düşük Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO) - Korunan Mbps başında 49 dolar ile çok etkileyici fiyat-performans oranı sağlıyor.

Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, test sonuçlarını şöyle değerlendirdi: "Sosyal ağ ve Web 2.0 uygulamalarını yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile iş ortamında İnternet kullanımının tabiatı dramatik olarak değişti. Günümüz iş ortamının gerektirdiği güvenlik seviyesini sağlamak için IT yöneticilerinin belli portları veya protokolleri kapatmanın ötesine geçerek, iş akışını engellemeden, ayrıntılı uygulama denetimi yapabiliyor olmaları gerekiyor. NSS Labs test sonuçları yeni nesil firewall alanındaki liderliğimizi ve sektöre sürekli yenilikçi, yüksek performanslı ve güvenilir güvenlik çözümleri sunma kabiliyetimizi tescil ediyor."

Check Point'in Software Blade mimarisine dayalı son yazılım sürümü R75, kurumlara multi-gigabit hızlarda uygulama denetimi, kimlik farkındalığı ve IPS işlevlerine tek bir çözüm ile ulaşma olanağı sağlıyor. NSS sonuçları Check Point'in müşterilerine sağlam güvenlik teknolojisini, kurum güvenliğini tehlikeye atmadan Web 2.0 araçlarını kullanabilmek için şart olan kullanıcı farkındalığı ve geniş uygulama denetimi ile bir arada sunabilme yeteneğini gösteriyor. Ayrıca bugün 100.000'den fazla Web 2.0 uygulaması ve sosyal ağ widget'ı içeren dünyanın en geniş uygulama kütüphanesi Check Point AppWiki sayesinde Check Point müşterileri iyi bir uygulama görünürlüğü elde ediyorlar. NSS Labs Yeni Nesil Firewall Testi sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları