Yeni Nexus telefonlar bu ilginç özellikle geliyor

Yeni Nexus telefonlar, sadece birkaç ay içerisinde, bu farklı yetenekle birlikte raflardaki yerini alabilir!

Yeni Nexus'lar, bu yetenekle gelecek!

Samsung Galaxy Note 7'nin sonunda tanıtılmasının ardından elbette diğer markaların yeni modelleri de tanıtım için sıraya girmiş durumda. Gelen bilgilere göre bir çift yeni Nexus akıllı telefonu bu sene içinde görebileceğiz. En önemlisi ise, bu yeni Nexus telefonların, ortaya çıkan ilginç bir özellikle birlikte gelecek olması.

Android Police tarafından ortaya çıkan görsele göre, yeni Nexus telefonların arka yüzünde bir parmak izi okuyucu yer alacak. Buraya kadar ilgi çekici bir hadise yok; ilginç olan nokta ise, bu parmak izi sensörünün farklı şekillerde kullanılacak olması.

Yukarıda da göreceğiniz görüntüye göre, yeni Nexus cihazların arkasında yer alacak olan parmak izi okuyucu üzerinde parmağınızı kaydırdığınızda, hesaplarınıza düşen bildirimlerinizi görüntüleyebileceksiniz. Bu hem vakit kazancı sağlayacak hem de kullanımı daha etkileşimli hale getirecek bir özellik. Görüntüdeki bir diğer ayrıntı ise, telefonun "Electric Blue" renginde olması.

Elbette diğer yandan parmak izi sensörüne bu tür yeteneklerin kazandırılması, onun daha pek çok farklı şekilde kullanılabileceğinin de göstergesi. Özellikle artık güvenlik için iris tarayıcıların yaygınlaşacağını düşünürsek, parmak izi sensörleri gelecekte sadece bu tür işlemler için kullanılacak bir eklenti halini alabilir.

Nexus M1 ve Nexus S1 (Marlin ve Sailfish) olarak karşımıza çıkacak iki yeni Nexus'un HTC ve Huawei tarafından üretilmesi ve ekim ayında yüzlerini göstermeleri bekleniyor.

Okuyucu Yorumları