Yeni tarayıcı Vivaldi'nin betası hazır!

Opera görünümlü, Chromium motorlu yeni web tarayıcısını denemeniz artık mümkün!

Yeni tarayıcı arayanlara...

Modern web tarayıcılarının hepsi, en temel görevleri olan web sayfalarını açma işini yerine getiriyorlar. Ancak arayüz, performans, eklenti stratejisi ve fazlası hakkında her bir tarayıcının izlediği yol farklı. Yeni bir tarayıcı olan Vivaldi ise tecrübeli kullanıcıları hedef alıyor ve tarayıcılar arasındaki bu farkı belirsizleştiriyor.

Beta sürümü yayınlanan Vivaldi, Chromium'un açık kaynak kodlu platformunu Opera'yı hatırlatan bir arayüzle kullanıyor. Teknik önizleme sürümü bir süredir yayında olan tarayıcı, firmaya göre şimdiye kadar 2 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Yeni yayınlanan sürüm ise herkesin kullanabileceği kadar stabil çalışıyor.

Liderliği Opera'nın eski CEO'su Jon von Tetzchner tarafından yapılan Vivaldi'de Opera etkisini kolayca görebiliyorsunuz. "Sekmeler" varsayılan olarak yatay gösteriliyorlar; bunun yanında bir çift "yan çubuk" ile not alabiliyor ve fazlasını yapabiliyorsunuz. Vivaldi'de yeni sekme açtığınızda popüler sekmelerinizden oluşan bir "hızlı erişim" sayfası görüyorsunuz. Sekmeleri gruplandırabiliyor, üst üste yığabiliyor ve sabitleyebiliyorsunuz ancak tarayıcı, genel olarak Opera kadar donanımlı değil.

Vivaldi, Ayarlar menüsünden ulaşabileceğiniz birçok klavye kısayolunu ve fare hareketini de destekliyor. Tarayıcının öne çıkardığı en önemli özelliklerinden bir tanesi, kişiselleştirilebilir olması. Örneğin adres çubuklarını ve sekmelerini istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Ücretsiz olan Vivaldi, bizce denemeye değer.

Okuyucu Yorumları