Yeni teknoloji, iPhone'ların pil ömrünü farklı bir boyuta taşıyabilir

Apple, tedarikçisi TDK'nın çalışmaları ve yeni teknolojisi sayesinde pil ömrü yarışında rakiplerine büyük bir fark atabilir.

Yeni teknoloji, iPhone'ların pil ömrünü farklı bir boyuta taşıyabilir

Pek çok insanın telefonlarını yeni bir modelle güncellemelerinin ana nedenlerinden biri, daha iyi bir pil ömrü sözünün verilmesidir. Bu durum, tabii ki iPhone kullanıcıları için de geçerli. Her yeni sürümde bu geliştirilmiş pil ömrü vaadi verilmese de, Apple ve diğer teknoloji şirketleri her zaman pil alanında “bir sonraki büyük adımı” arıyor ve bir sonraki pil devrimi çok yakında gibi görünüyor.

Bloomberg’in bir raporuna göre, Apple tedarikçisi TDK, yeni bataryasının akıllı telefon dünyasını değiştireceğine inanıyor. Şirket, rakiplerinin elektrikli araçların kilometre performansını artırmak için test ettiği teknolojiyi akıllı telefonlara uyguluyor.

TDK İcra Kurulu Başkanı Noboru Saito, şirketin 2023 yılının ilk yarısında, geleneksel grafit anot pillerden %10 daha fazla kapasite sunduğu söylenen silikon elektrotlar kullanan küçük boyutlu lityum iyon pillerin sevkiyatına başladığını söylüyor. Ancak bunların gerçek potansiyelinin %40 veya daha fazla artış saylayabileceği de belirtiliyor.

Eğer bu konuda yapılan çalışmalar yolunda giderse, Samsung ve LG’nin grafen bazlı hücreler ve katı hal piller, hidrojen yakıt hücreleri veya sodyum iyon pillere yatırım yapmaları nedeniyle, bir sonraki pil devrimi teknolojisinde kazanan taraf TDK olabilir gibi gözüküyor. Yönetici, yapılan bir röportajda “diğer şirketlerin bu alana gireceğini varsaymamız gerekiyor ve kendimizi farklılaştırmak ve liderliğimizin daralmasını önlemek için bir sonraki, ardından bir sonraki teknolojiyi geliştirmemiz gerekiyor” dedi ve devam etti: “Teknolojinin daha da gelişmesi için çok fazla alan var.”

TDK bir Apple tedarikçisi olduğu için, bu yeni pil teknolojisini yakında iPhone’larda görebiliriz. Bu, Vision Pro’nun yeni sürümü gibi diğer şirket cihazlarının da gelecekte bu tür bir güncelleme alabileceği anlamına gelebilir.

İlginç bir şekilde, Cupertinolu dev diğer olası pil teknolojileriyle de çalışıyor gibi görünüyor. Sızıntı kaynağı KosutamiSan’ın birkaç ay önce yazdığına göre Apple, soğutmayı iyileştirmek için bir grafen termal sistem ekleyerek yeni nesil iPhone’ların pil ömrünü iyileştirmeyi planlıyor.