Yeni Windows arabirimini eski Adobe'cudan

Bir sonraki Windows'un kullanıcı arabimi bir Adobe çalışanının katkılarıyla geliştirilecek...

MS'tan dev GUI adımı

Adobe'un üst düzey programcılarından birisi, bir sonraki Windows'un arayüzünün geliştirilmesine yardımcı olacak. Lightroom program yazarı Mark Hamburg, Microsoft'un bir sonraki "kullanıcı deneyimini" oluşturmasına katkıda bulunacak. Söylentilere göre Redmond tabanlı firmaya geçiş yapması için ona istisnai bir fırsat sunuldu. Bu hamlenin Windows'un potansiyel tasarım kararlarına farklı bir yön vermek için yapıldığı söyleniyor.

Hamburg şöyle diyor: "Şu anki Windows deneyiminin gerçekten sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Halen bununla baş etmek zorunda olduğumu göz önünde bulundurursak, böyle bir teklifin geri çevrilmeyecek kadar ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim."

Arayüz öğelerinin nasıl şekilleneceği bilinmiyor ve ortaya çıkacak gibi de gözükmüyor. Adobe çalışanının Lightroom programının tasarımında büyük bir rol oynadığına inanılıyor. Photoshop kalıt bir tasarıma sahip iken, Lightroom içeriğe duyarlı olan ve özelliklerin ekranda eklenip çıkarılabildiği bir arayüz sunuyor.

Microsoft buna benzer bir arayüzü "ribbon" ile Office 2007 ve Office for Mac 2008'de kullandı. Ribbon, geleneksel menülerin yerine duruma göre değişen buton ve kontroller getiriyor.

Okuyucu Yorumları