Yeni Windows SP1 betası neler getiriyor?

Windows 7'ye gelen ilk servis paketi betası, beraberinde neler getiriyor? İşte bunun cevabı...

Win 7 SP1 neler getirdi?

Microsoft, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 için hazırladığı Service Pack 1'in halka açık beta sürecini başlattı.

Peki bu beta'lar güvenilir mi? Denemekten zarar gelir mi? Aslına bakılırsa bu beta zaten bir miktar test edildi. Kapalı beta çoğu sorunu giderdi ama halen ortaya çıkmayı bekleyen pek çok sorun olduğu varsayılabilir.

Halka açık beta sürecinde yapılan testler çok önemli. Özellikle şirket teknik servislerinin denemesi ve Microsoft'a geri bildirimde bulunarak görüşlerini iletmesi çok yararlı. Bu bildirimler ileride bu SP'yi bütün bilgisayarlara kurmak durumunda kalacak teknik çalışanların sorunlarını baştan gidermek için yararlı.

SP1 Beta'da yer alan en önemli özellikler Dynamic Memory ve RemoteFX oluyor.

Nedir bu Dynamic Memory?

Nedir bu Dynamic Memory?
Windows Server 2008R2 özellikleri daha önemli

Dynamic Memory, BT yöneticilerinin bir sunucu üzerinde fiziksel belleği havuzda biriktirerek, sanal bilgisayarlara iş yüküne uygun bir biçimde atayabilme imkanı tanıyor.

RemoteFX ise sanal masaüstü tecrübesini geliştiren bir özellik. Uzaktan sanal masaüstünden erişimde daha iyi grafikler ile daha geniş bir araç ve platform yelpazesine erişim ve kontrol imkanı sunuyor.

Yeni SP bireysel kullanıcılardan çok, Server 2008R2 kullanan şirketlerin ihtiyaç duyduğu özelliklere yönelik. Windows 7 SP1'de HDMI ses performansını geliştiren, XPS belgelerinin karışık yazımını düzelten iyileştirmeler mevcut. Kayan nokta işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlayan Advanced Vector Extension özelliği de nispeten dikkati çekenler arasında yer alıyor.

30 Haziran 2011'de kullanım süresi bitecek olan bu sürümü orta seviye kullanıcılara değil de, daha üst seviye ne yaptığını çok iyi bilen kullanıcılara tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları