Yepyeni bir veritabanı teknolojisi!

Veritabanını hızı, Teradata'nın geliştirdiği bu teknoloji ile önemli ölçüde artacak!

Hızı 20'ye katlanıyor!

Teradata, yaptığı incelemelerde veri ambarındaki sorguların yüzde 85'inin verinin sadece yüzde 10'una eriştiğini gördü ve bu 'çok sıcak' diye tanımlanan veriyi otomatik olarak 'memory' alanında yöneten Intelligent Memory teknolojisini geliştirdi. SSD ve Flash Cache teknolojisine göre 20 kat hızlı veri okuma performansı sunan Teradata Intelligent Memory, herhangi bir yönetsel yük getirmeksizin kullanımla değişen 'çok sıcak' veriyi otomatik olarak algılıyor ve 'memory' alanını en etkin biçimde yönetiyor.

Teradata, yenilikçi veritabanı teknolojisi Teradata Intelligent Memory'yi tanıttı. Sektörde bir ilk olarak, önbelleğin daha ötesinde genişletilmiş bellek alanı oluşturan Teradata Intelligent Memory, sorgu performansını önemli ölçüde artırırken, şirketlerin büyük veride 'in-memory' teknolojisini kullanmalarını da sağlıyor.

Teradata, yaptığı incelemelerde veri ambarındaki sorguların yüzde 85'inin verinin sadece yüzde 10'una eriştiğini gördü ve bu 'çok sıcak' diye tanımlanan veriyi otomatik olarak 'memory' alanında yöneten Intelligent Memory teknolojisini geliştirdi. SSD ve Flash Cache teknolojilerine göre 20 kat hızlı veri okuma performansı sunan Teradata Intelligent Memory, herhangi bir yönetsel yük getirmeksizin, kullanımla değişen 'çok sıcak' veriyi otomatik olarak algılıyor ve 'memory' alanını en etkin biçimde yönetiyor.

Teradata Intelligent Memory, Teradata, Teradata Aster ve açık kaynak Apache Hadoop'u kullanan genel Birleşik Veri Mimarisi stratejisine uyan, sınıfının en iyisi bir çözüm olarak öne çıkıyor. Apache Hadoop'daki sık kullanılan verilere Teradata SQL-H yoluyla erişilebiliyor ve verilerin sıcaklığına bağlı olarak, yüksek performanslı bilgi işlem özelliklerinin getirdiği avantajlardan yararlanmak için Intelligent Memory'ye taşınabiliyor.

Sistem hızındaki artış, sofistike algoritmalar

Sistem hızındaki artış, sofistike algoritmalar

Sistem hızı artıyor

Bazı şirketler, sorgulara hızlı yanıt verebilmek için bütün verileri bellekte depolamayı tercih ediyorlar. Ancak bu hem yüksek maliyetler hem de büyük verinin analizi için gerekli olan bellek kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle yetersiz bir çözüm olarak kalıyor. Teradata Intelligent Memory, en 'sıcak' veya en sık kullanılan verileri belleğe yerleştiriyor ve otomatik olarak güncelleyip senkronize ederek, verileri bu yeni alanda önsezili bir şekilde yönetiyor. Bu süreç dışarıdan herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymuyor. Teradata Intelligent Memory, uygulamalarda, SQL sorgularında veya verilerin depolanma şeklinde değişiklik yapılmasını gerektirmiyor. Teradata müşterilerine, in-memory verileri üzerinde veri analitiğinin kazançlarını sunuyor. In-memory'deki verilere erişim, disk I/O tıkanıklıklarını ve sorgu gecikmelerini ortadan kaldırırken, sabit disklere erişimden üç kat daha hızlı olan in-memory verilerine erişim sayesinde sistem hızı da artıyor.

Sofistike algoritmalar

Teradata Intelligent Memory, etkin veri yönetimini garantilemek ve kullanıcı sorgularını desteklemek için, verileri otomatik olarak izleyen ve sıralayan sofistike algoritmalar kullanıyor. Bu yeni teknolojide veriler, bellek alanındaki veri miktarını maksimuma çıkaracak şekilde kolon ve satırlar olarak depolanıp sıkıştırılabiliyor. Teradata Intelligent Memory, yeni genişletilmiş bellek alanına sadece 'en sıcak' verileri yerleştiriyor. Şirketler ve kurumlar bu sayede, yatırımlarında daha iyi finansal dönüşler de sağlayan sorgularının büyük çoğunluğunu gerçekleştirmek için sistem belleğindeki en geçerli verilere hızla erişerek kazançlı çıkıyorlar.

Okuyucu Yorumları