YouTube Düğmeye Bastı!

YouTube'un sessiz sedasız yürüttüğü "temizlik operasyonu", özellikle çok fazla sayıda abonesi olan kanalları kötü vuracak!

YouTube düğmeye bastı

YouTube'da dün başlayan ve bugün de devam eden, sessiz sedasız bir temizleme operasyonu yaşanıyor. Yapılan açıklamada, kanalların abonelerinin inceleneceği ve sahte abonelerin temizleneceği söyleniyordu ve söylenen de olmuş gibi görünüyor.

YouTube, bu temizliği yaparken kusursuz bir teknik kullandığının ve bu tekniği özel bir teknoloji ile desteklediğinin altını çiziyor.

Yarından itibaren pek çok kanalın abone sayısında düşüş görmesi kaçınılmaz. Ancak bu durumdan en çok, yüksek sayıda abonesi bulunan kanalların etkileneceği söyleniyor. Bu kanallar arasında tabii ki PewDiePew ve Hindistanlı müzik markası T-Series ilk sırada yer alıyor. İki kanalın da, YouTube'un en fazla abonesinin kendilerinde olduğunu ispatlama için sahte aboneliklere başvurduğu uzun zamandır konuşulan bir konu.

Aslında YouTube'un yaptığı temizlik, internet dünyası için pek de yeni bir durum sayılmaz. Benzer bir eylemi geçtiğimiz aylarda Twitter da yapmıştı ve sayısı açıklanmasa da, binlerce sahte hesap kapatılmıştı. Facebook ve Instagram gibi dev isimlerin de, sahte hesaplarla savaş verdiği biliniyor.

Okuyucu Yorumları