YouTube, TubeNinja'yı adeta tehdit etti!

YouTube üzerindeki videoları indirmeyi mümkün kılan TubeNinja, Google'dan sert uyarı aldı!

TubeNinja'ya Google darbesi!

Kullanıcıların YouTube, Vimeo ve Vine gibi sitelerden video indirmelerine olanak tanıyan TubeNinja'ya önemli bir uyarı geldi. YouTube'un hukuki ekibi tarafından hazırlanan mektupta, söz konusu platformun kendi sitelerindeki içeriklerin indirilmesine olanak tanıdığı için Hizmet Şartları ilkelerini ihlal ettiği belirtiliyor.

Mektupta, YouTube'un bu koşullarının ihlal edilmeye devam edilmesi halinde TubeNinja'ya karşı yasal işlemlere başvuracakları da açıklanıyor. Diğer yandan TubeNinja'nın yalnızca Nathan adıyla bilinen sahibi YouTube'un bu doğrultuda yasal bir yaptırım hakkı olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Zira Nathan'a göre TubeNinja'nın mevcut hizmet şartları kullanıcıların bu siteyi legal bir biçimde kullanmalarını temin ediyor. Nathan ayrıca Google'ın ayrıca Chrome üzerinden sunduğu birçok eklentinin de YouTube'dan video indirmeye olanak tanıdığına dikkat çekiyor. Bununla birlikte TubeNinja'nın YouTube'un API'ını kullanmadığını belirten kendi sitelerine benzeyen birçok sitenin 2008'den beri web üzerinde mevcut olduğunu hatırlatıyor.

Okuyucu Yorumları