YouTube'da bir de böyle video aratın!

Son birkaç saatte, yakın çevrenizden YouTube'a kaç video yüklendi? Bu site, cevabı vermek için var!

YouTube'da artık o da mümkün!

Dünyayın en popüler video paylaşım platformu YouTube'a her gün yüz binlerce saat uzunluğunda video yükleniyor. İstatistiklere göre ziyaretçilerinin yüzde 80'i ABD dışından olan YouTube, 70'i aşkın ülkede ve 76 dilde faaliyet yerel versiyonlarıyla faaliyet gösteriyor.

Peki bu muazzam video platformundaki hangi videoların dünyanın hangi bölgesinden yüklendiğini hiç merak ettiniz mi? Google bünyesindeki bu video platformu, mevcut videolar arasında yüklenilen bölgelere göre bir filtreleme yapmaya olanak tanımıyor, fakat bazı geliştiriciler bunun da üstesinden geldi!

Bütün bu videoları, yüklendikleri bölgelere göre filtrelemek için tek yapmanız gereken şey Youtube.github.io/geo-search-tool/search.html adresine gitmek. Bu adreste karşınıza çıkan menü çubuğunun hemen yanındaki açılabilir menü üzerinden videoların yüklendikleri zaman aralığını seçebiliyorsunuz. Böylece özellikle son zamanlarda yüklenmiş videoları görmek istiyorsanız böyle bir seçeneğiniz var.

Belirli bir yerden yüklenen spesifik videoları aramak için de Advanced Search'e tıklamanız yeterli. Karşınıza çıkacak sonuçları aşağı doğru sıralayabiliyor, aramanızın ne kadar uzağa gideceğini ve hatta hangi kanalı aramak istediğinizi belirleyebiliyorsunuz.

Web tabanlı bu aramanın sizin konum bilgilerinize bağlı kalmaması da güzel bir ayrıntı, dolayısıyla yaptığınız aramada yalnızca etrafınızdaki bölgeyle sınırlı değilsiniz. Böylece dünyanın herhangi bir şehrinden yüklenen videoları görüp örneğin bunun üzerinden sıra dışı bir sosyoloji ve medya çalışmaları tezi yazmak istiyorsanız, bu özellik size harika bir fırsat sunuyor.

YouTube'da bir de böyle video aratın!
Okuyucu Yorumları