Zuckerberg: O kadar da zengin değilmiş!

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, aslında hiç de sandığımız kadar zengin değilmiş...

O kadar da zengin değilmiş!

Hüseyin Cem Köylü

Facebook'un kurucusu ve CEO'su, şirketin halka arzı işlemleri başlangıcında şahsi servetini duyurdu ama Bloomberg Milyarderler Top 20 listesinde kendine yer bulamadı. 20 kişilik listenin 9 sırasını Amerikalı zenginler oluşturuyor. Bunlardan en bilineni olan Bill Gates, 62.4 milyar dolarla listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Listenin başında ise 68.5 milyar dolar servetiyle America Mobil SAB'ın sahibi Meksikalı Carlos Slim yer alıyor. Slim bu serveti elde edinceye kadar çok çalışmış ve şu an 72 yaşında. Listenin sonunda ise L'Oreal'in yüzde 31 hissesinin sahibi 89 yaşındaki Liliane Bettencourt yer alıyor.

Zuckerkerg'in servetinin daha yüksek olarak açıklanması bekleniyordu fakat 20 milyar dolar bile çok büyük bir rakam; özellikle de Zuckerberg'in, listenin geri kalanlarından 3'te1, 4'te1 yaş daha genç olduğunu göz önünde bulundurursak... Bu servet ona, hayatını yaşaması için yeter de artar bile.

Mark Zuckerberg'in serveti 20 milyar dolar... Tabi Facebook'un halka arzıyla beraber Zuckerberg'in servetinin de büyümesi ihtimali oldukça yüksek.

Okuyucu Yorumları