Huawei Free Buds 3 İnceleme

Dünyanın açık tasarıma sahip ilk aktif gürültü engelleyici kablosuz kulaklığı Free Buds 3 testte!

CHIP Online Notu 90
  • Dolphin Bionic tasarım
  • Aktif Gürültü Engelleme özelliği
  • Huawei AI Life ile ANC ayarlama
  • Müzikal performans
  • Dahili kemik ses sensörü
  • Telefon görüşme performansı
  • Uzun pil ömrü

Artık kablosuz kulaklıklara epey alıştık. Öyle ki, bir kez kablosuz kulak içi kulaklık kullandıktan sonra tekrar eski kablolu kulaklığınızı kullanmaya çalışın, memnun olmadığınızı göreceksiniz. Gerek kablosuz yapıları ile müzik dinlerken özgürlük sunmaları, gerekse kompakt yapıları ile pratik kullanım sağlamaları sebebiyle tercih edilen kablosuz kulak içi kulaklıklar, ses performansı konusunda da her geçen gün daha iyi hale geliyorlar. Daha önce Huawei'nin Free Buds Lite kablosuz kulaklığını deneyenler oldukça memnun kalmıştır kanaatindeyiz. Müzikseverlere özgürlük ve pratik kullanımı Free Buds Lite modeliyle getiren Huawei, yeni modeli Free Buds 3 ile ise çok daha fazlasını sunuyor.

Dünyanın açık tasarıma sahip ilk aktif gürültü engelleyici kablosuz kulaklığı FreeBuds 3, pek çok yönüyle dikkat çeken bir kulaklık oluyor. Free Buds 3'ün tüm özelliklerinden bahsedeceğiz, ancak önce tasarımıyla söze başlayalım.

Dolphin Bionic Tasarım

Dolphin Bionic Tasarım

Huawei'nin estetik bir çizgide tasarladığı Free Buds 3 kulaklığı, Dolphin Bionic tasarıma sahip. Yunuslardan ilham alınan bu tasarım dış görünüşüyle oldukça estetik görünürken, tasarım detayları ise daha iyi ses sağlamasına ve sesin akustik şekilde iletilmesine yönelik geliştirilmiş. Sesi derin ve odaklanmış bir şekilde kulağa taşıyan Free Buds 3, rahat ve dengeli bir kullanım için de kulaklara tam oturan yapıyı gözetiyor.

Free Buds 3'ün açık kullanım tasarımı, maksimum konfor için ergonomik olarak tasarlanmışken, 2 farklı renk seçeneğiyle de fark yaratıyor. Beyaz rengin yanı sıra siyah seçeneğiyle de bulabileceğiniz Free Buds 3, yine doğadan ilham alınarak hazırlanan yuvarlak biçimli şarj kutusuyla da dikkat çekici görünüyor. Böylece çantada olduğu gibi, bu ince tasarımıyla cepte de taşımaya oldukça uygun.

Aktif Gürültü Engelleme Özelliği

Aktif Gürültü Engelleme Özelliği

Huawei Free Buds 3, dünyanın açık tasarıma sahip ilk aktif gürültü engelleyici kablosuz kulaklığı olmasıyla önem kazanıyor. 14.2 mm'lik dinamik sürücüleri ile beraber aktif gürültü engelleme özelliği getiren Free Buds 3, sınıfında lider ses işlemci sunucusu ANC ile beraber, gerçek zamanlı olarak çevre seslerini analiz ederek çevre gürültüsünü azaltabiliyor. Arka planda değişen gürültüyü yakalayarak optimize edebiliyor ve böylece daha net ses deneyimi sağlayabiliyor.

Bu özelliği farklı çevre koşullarına uyarlayabilen kulaklık, ister metroda olun, ister restoranda veya sokakta, siz müzik dinlerken çevre gürültülerini dışarıda bırakmayı başarıyor. Açık ve kapalı alanlarda denediğimiz bu özelliği ile Free Buds 3'ün performansını oldukça beğendik.

Elbette Gürültü Engelleme özelliğini istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün. Free Buds 3'te Gürültü Engelleme özelliğini kontrol etmek için Huawei AI Life uygulamasını cep telefonunuza indiriyor ve bu uygulama üzerinden kolayca gürültü seviyesini ayarlayabiliyorsunuz.

Gürültü Engelleme özelliği kişiye ve ortama göre değişebileceği için Huawei AI Life uygulamasındaki Gürültü Azaltma menüsündeki barı çevirerek gürültünün ne kadarının engelleneceğini kendinize göre kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Free Buds 3 kulağınızdayken bu barı çevirdiğinizde, anlık olarak dış gürültülerin ne kadarının engellendiğini duyabiliyor ve yeterli olduğunu düşündüğünüz seviyeye kolayca çekebiliyorsunuz.

Elbette Gürültü Engelleme özelliğini kapatıp açmak için her defasında bu uygulamayı açmanıza gerek yok. Free Buds 3'ün sol ünitesine yalnızca 2 kez dokunarak bu özelliği açıp kapatabiliyorsunuz. Sezgizel kontolleri ile kolay ve kesintisiz bir şekilde kullanabileceğiniz kulaklık, yine şarkı geçişlerini de dokunarak yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca kulağınızdan çıkarttığınızda da, çalma işlemi otomatik olarak duruyor.

Yeni Nesil Teknoloji Getiriyor

Yeni Nesil Teknoloji Getiriyor

Free Buds 3, Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin yanı sıra dünyanın ilk çift modlu BT / BLE sertifikalı Bluetooth 5.1 teknolojisini de kullanan bir kulaklık oluyor. Eşzamanlı çift kanal iletim teknolojisi ve sınıfının lideri 356 MHz ses işlemcisi içeren Free Buds 3, böylece müzik dinlerken yaşanan sonunların sonunu getiriyor. Hızlı Bluetooth bağlantısının yanı sıra, doğru ses ve video senkronizasyonu da sunan kulaklık, bu sayede özellikle mobil ortamda video izlemeyi sevenlere de hitap ediyor.

Kirin A1 işlemcisi sayesinde yalnızca müzikal performans değil, aynı zamanda yapacağınız telefon görüşmelerinde arkaplan gürültüsünü ortadan kaldıran ve ses kalitesini geliştiren Free Buds 3, bu anlamda adeta telefonla konuştuğunuz kişi karşınızdaymışçasına gibi bir konuşma performansı da sağlıyor. Zira Free Buds 3, ses işlem konusunda başarılı Kirin A1 işlemcisinin yanında, dahili kemik ses sensörüne de sahip. Sesinizi kemik titreşimleriyle daha iyi okuyabilen Free Buds 3, işlemcinin ortam gürültüsünü de azaltmasıyla beraber sesi netleştiriyor ve karşı tarafa en iyi şekilde iletiyor.

Tabii ki yalnızca iç mekanlar değil, dış kullanımlar da önemli. Bu tip kulaklıklarda elbette dış kullanımda en büyük sorun rüzgar sesi oluyor. Free Buds 3'te bu duruma karşı Aerodinamik mikrofon kanalı tasarımı kullanılmış. Gürültünün yanı sıra rüzgar sesini de tespit edebilen bu tasarım tipi, yalnızca rüzgarlı havalarda değil, aynı zamanda koşarken de telefon görüşmelerindeki ses kalitesini arttırıyor.

Kolay Eşleştirme

Kolay Eşleştirme

Free Buds 3, kolayca eşleşebilen bir model. Huawei AI Life üzerinden de telefonunuzla kolayca eşleştirebileceğiniz kulaklık, Bluetooth 5.1 desteği göstermesiyle bağlanılabilirlik konusunda en ufak bir sorun yaşatmıyor. Kulaklığı bir kez eşleştirdikten sonra da şarj kutusunun kapağını açıp Freebuds 3'ü kulağınıza taktığınız anda müziğe kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Ayrıca Free Buds 3'ü yalnızca telefonunuzla eşleştirmek zorunda değilsiniz elbette. Huawei'nin akıllı saati Watch GT 2'ye de sahipseniz, dilerseniz onunla da kolayca eşleştirebiliyorsunuz. Daha önceki incelememizde bahsettiğimiz üzere, Watch GT 2 spor konusunda oldukça yetenekli bir akıllı saat ve dahili hafızasına müzik depolanabiliyor. Ayrıca Free Buds 3 ile de kolayca bağlanabiliyor. Böylece spor salonuna girdiğinizde yanınıza telefonunuzu almanıza gerek yok, yalnızca Free Buds 3 ve Watch GT 2 yeterli olacaktır. Sadece müzik dinlerken değil, aynı zamanda telefonunuza gelen çağrıları cevaplamak için de. Zira Watch GT 2, tam 150 metreye kadar telefonunuzla bağlantıda kalabiliyor.

Uzun Pil Ömrü

Uzun Pil Ömrü

Geniş özellikleri ve kullanım seçenekleri sunan Freebuds 3, pil performansıyla da tam gün aktif şekilde kullanabileceğiniz bir Bluetooth kulaklık oluyor. Günde tam 20 saat kullanabileceğiniz Free Buds 3, şarj kutusuyla beraber pili bittiğinde de kolayca şarj edilebiliyor.

Şarj kutusu ile zaten kullanmadığınız durumlarda kulaklığın şarjı sürekli tazeleniyorken, kutuyu şarj etmek için de Type-C bağlantısını kullanan Freebuds 3, 1 saat içinde tam doluluk oranına ulaşabiliyor. Ayrıca şarj için tek seçeneğiniz de kablolu şarj değil. Free Buds 3, aynı zamanda kablosuz şarj desteği de gösteriyor. Eğer Huawei Mate 20 Pro veya Huawei P30 Pro akıllı telefonlarından birine sahipseniz, Free Buds 3'ü telefonun üzerine bırakarak kablosuz şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Huawei'nin Free Buds 3 kablosuz kulaklığı pek çok açıdan fazlasıyla başarılı olmuş. Tasarımından özelliklerine, müzikal performansından pil ömrüne kadar her yönüyle beğendik. Bu tip kulaklıklarda çok aranan Aktif Gürültü Engelleme özelliğini getirmesi ve 14 mm'lik dinamik sürücüleriyle güzel ses performansı sağlaması tercih sebebi kanaatindeyiz. Kompleks bas kanalları ile sesi doygun olarak ileten Free Buds 3, ayrıca Aerodinamik mikrofon kanallarıyla da telefon görüşmeleri için fazlasıyla ideal. Hepsinden bahsettik, peki Free Buds 3'ün fiyatı ne kadar?

Huawei Free Buds 3'ü şu an piyasada tavsiye edilen 1099 TL son kullanıcı fiyatıyla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Free Buds 3
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Sürücü 14.2 mm Dinamik Sürücü
Bağlantı Bluetooth 5.1
Pil Kapasitesi 38 mAh (kulaklık başına) / 410 mAh (şarj çantası)
Çalma Süresi 4 saat / 20 saat (şarj çantasıyla)
Şarj Süresi 1 saat
Şarj Bağlantısı USB-C
Gürültü Engelleme Var
Boyutlar 41.5 x 20.4 x 17.8 mm
Ağırlık 4.5 gr. / 48 gr. (kılıf)