HyperX Fury RGB SSD İnceleme

SSD'ler de RGB'lendi! İşte rengarenk HyperX Fury RGB SSD incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Günlük performansıyla memnun edici
  • RGB ışıklandırmasıyla oyuncu bilgisayarları için ideal
  • Acronis True Image yazılımı
  • Dayanıklı
  • Isı sorunu yok
  • RGB fiyatı arttırıyor

Son zamanlarda piyasaya çıkan donanım ürünlerine baktığımızda, oyuncular için her şeyin ışıklısı makbul diyebiliriz herhalde. Hatta bu RGB ışıklandırma çılgınlığı öyle bir boyuta gelmiş durumda ki, bırakın donanım ürünlerinin ışıklandırmalı olmasını, artık RGB şeritlerle masaların çevrelerine de RGB ışıklandırma getiren oyuncular, öte yandan yine RGB oyuncu koltuklarını tercih ediyorlar. Hal böyle olunca, SSD'lerin de ışıklandırılması gayet normal pek tabii. Bugün inceleyeceğimiz HyperX Fury RGB SSD de böylesi bir SSD oluyor.

RGB Işıklandırmalı SSD

RGB Işıklandırmalı SSD

Evet, HyperX Fury RGB SSD, tamamen renkli yapısıyla özellikle temperli cam oyuncu kasalarında güzel görünen bir model oluyor. Kutu içeriğinden çıkan RGB kablosu ile kolayca sisteminize dahil ettiğiniz cihaz, eğer kasanızda başka RGB aygıtları varsa, onlarla da uyum içinde çalışabiliyor.

Asus AURA Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light Sync yazılımları ve ASRock anakartlarla da uyumlu olan Fury RGB SSD, böylece herhangi bir uyum sorunu yaşatmayacaktır. Biz de kullandığımız süre boyunca ana sistemimizde yer alan Asus Prime Z390-A anakarta bağladığımız disk, Sharkoon TG4 RGB kasamızda kendine güzel bir yer buldu.

İçeriğinde 75 adet LED bulunduran HyperX Fury RGB SSD, LED'ler ve soğutma bloğu nedeniyle nispeten biraz kalın yapıda tasarlanmış. Diskin kalınlığı 9.5 mm seviyesinde. Bu diski laptop'larda kullanmayacağınız için bu kalınlıkta olmasının elbette bir önemi yok.

Diskin kutu içeriğinden RGB kablosunun çıktığını söylemiştik. Yine ayrıca Acronis True Image yazılımı için gerekli kodun da bulunduğunu belirtelim. Böylece yedekleme için bu yazılımı kolayca kullanabiliyorsunuz.

CHIP Online Test Sistemi

CHIP Online Test Sistemi
İşlemci: Intel Core i9-9900K
İşlemci Fanı: FSP Windale 6
Anakart: Asus Prime Z390-A
Bellek: XPG SPECTRIX D80 3600 MHz 2x8 GB
Depolama: HyperX Fury RGB SSD 240 GB
Ekran Kartı: Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 750W Modular PSU
Monitör: Asus ROG Strix XG32VQ
Kasa: Sharkoon TG4 RGB
Klavye: Asus ROG Claymore Core
Mouse: Asus ROG Gladius II
Kulaklık: Asus ROG Delta

HyperX Fury RGB SSD Performansı Nasıl?

HyperX Fury RGB SSD Performansı Nasıl?

HyperX Fury RGB SSD, 3 farklı kapasite seçeneğiyle bulunabiliyor. Elimizde 240 GB kapasiteyle bulunan disk, ayrıca 480 GB ve 960 GB kapasitelere sahip. 3D TLC NAND bellekleri kullanan disk, öte yandan Marvell 88SS1074 kontrolcüsüyle çalışıyor.

SATA arayüzüyle beraber ideal performans sonuçları üreten Fury RGB SSD, Kingston'ın söylemine göre 550 MB/s okuma performansı gösteriyor. Bizim kullandığımız sisteme ana sürücü olarak bağladığımız diske elbette biz de performans testi uyguladık. CrystalDiskMark testinden aldığı sonuçlara baktığımızda, sıralı okuma performansıyla 553 MB/s, sıralı yazma performasıyla da 512 MB/s sonuçlar üreten disk, bu anlamda gayet performanslı çalışan bir model olmuş.

Gerçek dünya testlerinde de hızlı kopyalama süreleri sunan diski, oyunlarda da denedik elbette. Özellikle kullandığımız süre boyunca Battlefield V'te online oyunda denediğimiz Fury RGB SSD, herhangi bir tekleme veya sorunla karşılaştırmadı desek yeridir. Bu anlamda bu disk ile performans konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı rahatça söyleyebiliriz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Fury RGB SSD, özellikle RGB ışıklandırmasıyla dikkat çeken bir SSD oluyor. Elbette bu yapısıyla özellikle cam kasalara sahip oyunculara hitap ediyor. Eğer SSD de RGB ışıklandırmalı bir SSD olsun istiyorsanız, gayet güzel görünmesiyle bu anlamda memnun olacağınız çok açık. Buna diskin performansı da dahil pek tabii. Ancak işin içine RGB'nin girmesi, bu diski, benzer kapasite ve performanslı modellerden fiyat bakımından ayırdığını da söylemek lazım. Fiyatı biraz daha yüksek oluyor.

Şu an HyperX Fury RGB SSD'yi elimizdeki 240 GB'lık modeliyle piyasada 400 TL fiyatla bulabilirsiniz. Yine belirtelim: Diskin farklı kapasite seçenekleri de var.

Kimler Almalı

HyperX Fury RGB SSD, özellikle RGB ışıklandırmalı yapıda performanslı çalışan bir SSD tercih eden kullanıcılara uygun.

Alternatifleri

Eğer sizin için RGB pek önemli değilse, o halde benzer kapasite ve performanslı olan ancak daha düşük fiyata bulunabilen ADATA SU750'yi de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Fury RGB SSD
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
85
Kapasite 240 GB
Arayüz SATA 6 Gb/sn.
Form Faktör 2.5"
NAND Flash 3D TLC
Kontrolör Marvell 88SS1074
Okuma Hızı 550 MB/s
Yazma Hızı 480 MB/s
Boyutlar 100 x 69 x 9.5 mm
Ağırlık 165 gr.
Okuyucu Yorumları