Mobil müzik için ideal mi?

MusicFlow P7, mobil müzik dinlemek için Bluetooth hoparlörlere kaliteli bir seçenek getiriyor.

CHIP Online Notu 83
  • Kompakt boyutlar
  • İyi pil ömrü
  • Android / iOS desteği
  • Ses kalitesi
  • Malzeme kalitesi
  • Uzun şarj süresi
  • Batarya kapasitesi daha geniş olabilirdi

Mobil ihtiyacın artmasıyla pek çok cihaz boyutlarıyla daha küçük olarak karşımıza çıkmaya başladı. Ses konusunda mesela eskiden 5 + 1, 7 + 1 gibi ses sistemleri çok modayken, kalabalık ünitelerin eskisi gibi rağbet görmemesi, Soundbar olarak anılan ses sistemlerini ortaya çıkarttı. Bununla birlikte sesi gittiği her yere taşıma ihtiyacıyla beraber de Bluetooth hoparlörleri yoğun olarak görmeye başladık. Neredeyse el boyutunda olan bu küçük kutular, sunduğu ses kalitesiyle de takdire şayan işler çıkartabiliyor çoğu zaman. Bunlara daha önceden pek çok örnek inceledik. Bang & Olufsen Play A2, Molto Bluetooth Speaker, Sonos Play:1 ve Creative Sound Blaster Axx200 bunlardan bazıları. Bugün elimizdeki benzeri model ise LG'nin MusicFLow P7 modeli. Bu incelememizde MusicFLow P7'yi ele alacağız.

Kaliteli ses

Kaliteli ses

LG'nin bizlere, kısa bir süre önce incelediğimiz Minibeam Ultra Short Throw projektörünün kablosuz ses aktarımını deneyimleyebilmemiz için gönderdiği MusicFlow P7, o kadar ilgimizi çekti ki, ona ayrıca yer vermeden edemedik. Kompakt boyutlarına karşın yüksek ses kalitesi ve ötesinde çeşitli kullanım özellikleriyle fazlasıyla beğendiğimiz MusicFlow P7, Bluetooth üzerinden cep telefonu ve tablet gibi cihazlara bağlanabiliyor.

Aynı anda 3 cihaza bağlanabilen MusicFlow P7, böylelikle farklı kullanıcılarla paylaştırılabileceği gibi, ev veya ofis arasında yanınızda dolaştırdığınızda her defasında eşleştirme yapma zahmetinden kurtarıyor.

Toplamda 20 watt'lık ses çıkış gücüne sahip olan MusicFlow P7, kaliteli ses veriyor. 2 kanallı ses sağlayan cihaz, belki mükemmel değil, fakat tatmin edici ritimler üretebiliyor. Böylelikle ofiste veya evde çalışma veya oyun odanızda müzik konusunda iyi eşlikçi olan hoparlör, seyahatlerde de rahatlıkla yanınızda bulundurabileceğiniz bir cihaz.

Kullanım çeşitliliği

Kullanım çeşitliliği

MusicFlow P7, yalnızca Bluetooth üzerinden bağlayıp müzik dinleyeceğiniz bir cihaz değil. Ötesinde farklı kullanım şekilleri de sunarak çeşitliliği arttırıyor. Music Flow Bluetooth uygulamasını indirerek bunlara kavuşabiliyorsunuz.

Ses kalitesi anlamında daha yüksek performans elde etmek için iki MusicFlow P7'yi yan yana koyarak çalıştırmanız mümkün. Uygulama üzerinden Dual Play moduyla gerçekleştirebileceğiniz bu uygulama, manüel yolla da yapılabiliyor elbette. İlk MusicFlow P7'nin "Bluetooth" ve "+" tuşlarına bastıktan sonra, diğer MusicFlow P7'nin de yine "Bluetooth" ve "-" tuşlarına basıyorsunuz. Böylece bu iki cihazı da birbiriyle eşleştirmiş oluyorsunuz. Dual Play'in dışında Twin Mode adında farklı bir mod daha bulunuyor. Bu modda da iki MusicFlow P7 aynı anda tek kaynaktan besleniyor, fakat Dual Play'den farklı olarak tekil olarak çalışıyor.

Uygulamada yer alan bir diğer önemli özellik ise Streaming Servise adımı. Bununla Deezer ve benzeri servisleri direkt olarak MusicFlow P7'e aktarabiliyorsunuz. Yine benzeri bir stream özelliğini LG televizyonlarla da gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak bunun için televizyonun uyumlu olması gerekiyor. LG Sound Sync Wireless logosu olan televizyonlar bu özelliği kullanabiliyor.

Pil ömrü ve tasarım

Pil ömrü ve tasarım

MusicFlow P7, mobil olarak kullanıldığı için şarjla çalışıyor kuşkusuz. 2600 mAh'lik bir bataryayla gelen hoparlör, bu bataryasıyla 8 – 9 saat arası pil ömrü sağlayabiliyor. İncelememiz sırasında 8,5 saat performans elde ettik. Pil ömrü iyi, fakat 700 gramlık bir cihaza 2600 mAh'den daha yüksek bir batarya eklenebilirmiş kanaatindeyiz. Diğer bir eleştirimiz ise cihazın şarj olması için gereken sürenin biraz uzun olması. MusicFlow P7'yi yaklaşık 4 saatte tam kapasite şarj edebiliyorsunuz.

Son olarak MusicFlow P7'nin tasarımına değinelim. Kompakt yapıda tasarlanan cihaz, rahatlıkla taşınabilecek yapıda. Navigasyon dairesi yukarı bakacak şekilde masaya bıraktığınız cihaz, her iki yüzünde bulunan ızgaraları altında hoparlörlerini gizliyor.

Navigasyon dairesinde güç ve Bluetooth tuşlarını bulunduran hoparlör, ses butonlarını ve play / pause komutunu da burada kullanıma sunuyor. MusicFlow P7'yi şarj edebilmeniz için microUSB yuvası sağ kenarda, hemen yanında da ses girişi için 3.5 mm'lik yuva yer alıyor.

Özetle

MusicFlow P7, küçük, güzel ve kaliteli bir Bluetooth hoparlörü. Ses kalitesiyle kendinden memnun bırakan hoparlör, çeşitli kullanım seçeneğiyle de ayrışıyor. 199 TL fiyatıyla da gayet uygun bulduğumuz MusicFlow P7'yi, iyi bir Bluetooth hoparlör arayanlara tavsiye ediyoruz.

Kimler Almalı

Minimal tasarımda maksimum ses kalitesi arayan kullanıcıların MusicFlow P7'yi incelemesi gerekli. Kompakt boyutlarda iyi ölçüde ses sağlayan MusicFlow P7, uygun fiyatıyla da beğenilecektir.

Alternatifleri

MusicFlow P7'ye alternatif olarak daha uygun fiyatlı bir model arayanlar Molto Bluetooth Speaker MLT-24GRN modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG MusicFlow P7
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
83
Batarya 2600 mAh
Pil Ömrü 9 saat
Şarj Süresi 3 saat 40 dakika
Ses Gücü 20W
Bağlantı Bluetooth
Boyutlar 184 x 55 x 63 mm
Boyutlar 700 gr.
Okuyucu Yorumları